Березень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Швидкі святкові рецепти від Євгена Клопотенко

1 хвилина на читання

ТРЮФЕЛІ З ФІНІКІВ

Якщо вам набридло возитися з випічкою і придумувати новий солодкий крем для бісквіта, то трюфелі з фініків – ваш ідеальний рецепт до 8 березня. На їх приготування у вас підуть лічені хвилини, а їх зовнішній вигляд обов’язково вразить ваших гостей. А ще в них немає ні грама цукру. Ви здивуєтеся, наскільки це просто!

CКЛАДОВІ

  • 500 г В’ялені фініки без кісточок
  • 3 ст. л. Какао + 2 ст. л. для посипки
  • 30 мл Вершки 30 %
  • 100 г Фісташки (ядра)
  • 100 г Волоський горіх (ядра)

ТРЮФЕЛИ ИЗ ФИНИКОВ: ПОШАГОВЫЙ РЕЦЕПТ

З фініків (500 г) видаліть кісточки, а м’якоть викладіть в чашу блендера. Подрібніть для отримання однорідної маси. Додайте 30 г вершків і ще раз добре подрібніть.

Викладіть масу в миску і додайте какао. Добре перемішайте до отримання однорідної консистенції.

100 г фісташок очистіть і порубайте ножем. Грецькі горіхи (100 г) також порубіть ножем. З отриманої маси зробіть невеликі круглі трюфелі і умочіть одну частину з них в фісташки, іншу – в грецькі горіхи, а третю – в порошок какао (вам знадобиться приблизно 3 столові ложки). Поставте в холодильник на кілька годин.

ТОРТ ІЗ МЛИНЦІВ З NUTELLA

Дуже скоро Масляна, а значить, час готувати млинці.

«Млинці з різним начинюванням –  це дуже смачно, але ж можна піти далі і приготувати цілий торт із млинців. Щоб довго не поратись з кремом я пропоную взяти збиті вершки, пасту Nutella і запашну апельсинову цедру. Просто, смачно і красиво – ідеальний варіант на Масляну.» – розповідає відомий  кулінарний експерт Євген Клопотенко.

CКЛАДОВІ

Для млинців

  • 130 г Борошно
  • 340 мл Молоко
  • 2 шт. Яйце
  • 2 ст. л. Соняшникова олія (та додатково для смаження)
  • 2 ст. л. Цукор
  • 1 дрібка Сіль

Для крему

  • 3 ст. л. паста Nutella
  • 5 г Цедра апельсину (цедра одного апельсину)
  • 250 мл Вершки (33% жирності)
  • 30 г Ядра лісових горіхів (для посипки)

ТОРТ ІЗ МЛИНЦІВ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Борошно просійте. Змішайте в мисці яйце, сіль, цукор, рослинна олія і перемішайте вінчиком до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Влийте молоко невеликими порціями і перемішайте суміш вінчиком.

Пательню змастіть невеликою кількістю рослинної олії і за допомогою ополоника вилийте тісто на пательню і розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи її з боку в бік. Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на інший бік і випікайте ще одну хвилину. Викладіть на тарілку і випікайте інші млинці, періодично змащуючи пательню олією. Для приготування цього торта знадобиться 12 млинців.

Цедру апельсина натріть на дрібній тертці. Вершки збийте до стійких піків. Змішайте їх в мисці разом з пастою Nutella і апельсиновою цедрою до однорідного стану за допомогою силіконової лопатки.

Змастіть млинці кремом і поставте торт в холодильник на 2-3 години. При подачі посипте торт меленим фундуком.