Березень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Корисне харчування у школах: кроки до змін

1 хвилина на читання

Харчування учнів у школах – питання, яким переймається нинішня влада, і над яким активно працюють у Бучанській громаді. Замість смажених котлет та чаю з великою кількістю цукру в їдальнях освітніх закладів почали готувати корисні і смачні страви.

Київщина стала пілотною областю із запровадження інноваційних технологій в харчуванні дітей. І саме Бучанський навчально-виховний комплекс №3, після проведеного аудиту харчоблоків,  потрапив до державної пілотної програми.

Цього року учні школи щодня отримують мультипрофільне меню.

У цьому НВК знають – дітей не можна годувати напівфабрикатами та шкідливими перекусами. Ще восени у закладі освіти зробили повну заміну обладнання харчоблоку на італійське, та встановили спеціальну комп’ютерну систему, відтак весь навчальний рік їжу для школярів готують якісно та швидко.

«Їжа повинна бути свіжою, тож на кожну перерву готують все нове», – зазначила Галина Мошенська, завідувачка виробництва їдальні Бучанського НВК №3.

Здебільшого у школі продукти не смажать, а готують під паром або в мультиварці. А найбільше діти полюбляють ліниві вареники, відбивні та котлетки, розповіла пані Галина.

Кожного дня у закладі годують не менше ніж 400 дітей. Столи накривають перед приходом учнів, тому школярі споживають гарячі страви.

За проєктом методичних рекомендацій Міністерства охорони  здоров’я, шкільне харчування має бути різноманітним і включати продукти харчування, які походять з різних груп: зернові продукти та/або картопля, фрукти та/або овочі, молоко та/або молочні продукти, м’ясо, риба, яйця, горіхи, бобові, насіння, а також харчові жири: рослинна олія чи вершкове масло.

У документі серед іншого передбачена орієнтовна калорійність кожного з прийомів їжі.

Залишається зазначити, що державна реформа шкільного харчування у Бучанській громаді йде швидкими темпами. Адже, міська влада розуміє, що їжа у школі має бути корисною, смачною і різноманітною.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини