Лютий 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
09.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Забудовник хоче повернути собі ділянку біля «КАМПИ»

1 хвилина на читання

Його представники подали скаргу на дії державного реєстратора до Офісу протидії рейдерству. На минулому тижні колегія з розгляду скарг на рішення, дії та бездіяльність державних реєстраторів при Міністерстві юстиції розглянула скаргу, вислухавши представників двох сторін. Рішення щодо цього мають згодом оприлюднити.

Що цікаво, секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський проінформував громаду про те, що міську раду і держреєстратора завчасно, як має бути, не повідомили про засідання колегії.

Не дивлячись на спроби утаємничити суть скарги, дату та час її розгляду, нам вдалось отримати документ і незважаючи на стислі строки, ми вже напрацювали правову позицію, яка свідчить про безпідставність і надуманість доводів ТОВ «КОМФОРТ ЛТД» та ОК «ЖБК «КАМПА-ПАРК», – проінформував громаду секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський.

На засіданні колегії з розгляду скарги начальник юридичного відділу БМР Максим Біляков повідомив, що протягом певного періоду часу дійсно існував договір оренди землі з ТОВ «Комфорт ЛТД», але орендар неодноразово порушував його умови.

Незаконно видаляли зелені насадження без наявності будь-яких дозволів виконавчого комітету БМР, не допускали представників міської ради до огляду земельної ділянки. Фактично всіляко перешкоджали здійсненню повноцінних правомочностей власника.

Нагадаємо, саме у результаті таких дій орендаря Бучанська міська рада прийняла рішення розірвати договір оренди земельної ділянки біла «КАМПИ» з ТОВ «Комфорт ЛТД», а саму ділянку у грудні минулого року передали в постійне користування КП «Бучазеленбуд» для створення ще однієї паркової зони.

– …недопущення скандального будівництва цього багатоквартирного житлового будинку було однією із моїх програмних засад, як народного депутата, обраного у 96 окрузі, – відреагувала народний обранець Ольга Василевська-Смаглюк. – Держава має бути на захисті інтересів громади.

Помічник наредпа Максим Петльований розповів, що вони вже повідомили про суть проблеми міністра юстиції:

Повідомлено його й про те, що це питання турбує всю громаду, є дуже показовим і знаковим для всіх забудовників Київщини. Оскільки дана ситуація стосується принципової правової позиції органу місцевого самоврядування і взагалі влади щодо таких забудов.

Тож, чи вдасться забудовнику повернути собі земельну ділянку і продовжити будівництво, дізнаємося згодом.