Грудень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Анатолій Федорук: ” Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!”

1 хвилина на читання

Щороку, у день завершення будівництва захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком, ми вшановуємо пожежників, співробітників міліції, медпрацівників, енергетиків-атомників, інженерів-конструкторів, військовозобов’язаних, водіїв,будівельників, які приборкували мирний атом, що вийшов з-під контролю.

Аварія на четвертому енергоблоці стала світовою трагедією, наслідки якої ми відчуваємо й досі: ядерна стихія опалила долі українців, породила величезну кількість проблем.

Героїзм ліквідаторів врятував світ від невидимої біди. Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони зупинили невидимого і підступного ворога.

У перші дні трагедії поїхали у самісіньке пекло і жителі Бучанської громади: спеціалісти долали наслідки вибуху,будівельники з усієї країни у Луб’янці та Здвижівці зводили вулиці для переселенців, яких мирний атом виселив із рідних домівок.

Чорнобиль став уроком, який ми не маємо права забувати ніколи, бо це надто гіркий урок втрат, урок мужності та стійкості водночас.

Дякую учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.

Ми в боргу перед героями-чорнобильцями, які захистили теперішні й прийдешні покоління.

Схиляємо голови перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання.

Бажаю всім міцного здоров’я, сімейного затишку, оптимізму, добробуту та благополуччя!