Грудень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Уряд відновив виплату допомоги на дітей ФОПам І та ІІ групи

1 хвилина на читання

Зверніть увагу!

Хто попередньо не звертався, а мають право на виплату – зверніться до Управління праці та соціального захисту населення Бучанської міської ради із заявою та необхідними документами до 15 грудня 2020 року. Продовжено буде виплату допомоги на дітей особам, які її отримували у травні-серпні 2020 року, без подання нової заяви та необхідних документів.

Працівники управління праці перевірять кожну справу, звертаючи увагу на дати народження дітей та чи наразі не закритий ФОП, щоб в подальшому не було переплат. Якщо дитина у вересні-жовтні відсвяткувала 10-річчя – допомога не буде виплачуватися.

Допомога на дітей призначається і виплачується фізичним особам – підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, які:

  • сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи – підприємця; або
  • зареєструвалися як фізичні особи – підприємці у січні – березні 2020 р.; або
  • отримують пенсію за віком, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу та звільнені від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
  • Допомога на дітей призначається і виплачується також фізичним особам – підприємцям, які до березня 2020 р. (включно) перейшли на спрощену систему оподаткування та обрали першу або другу групу платників єдиного податку.

Перелік потрібних документів для виплати допомоги на дітей особам, які звертаються ВПЕРШЕ за призначенням допомоги:


• заява, яка складається з персональних даних заявника, даних про дітей та даних для перерахування коштів.
• сканована копія свідоцтва про народження дитини (дітей);
• сканована копія довідки з ПФУ про сплату ЄСВ (форма ОК-7);
• сканована копія документу, що посвідчує проживання на території України (для іноземців);
• сканована копія рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі створення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Допомогу на дітей ФОПи можуть оформити онлайн, заповнивши електронну форму на офіційному веб-сайті Міністерства соціальної політики www.msp.gov.ua в розділі “е-сервіси” або за посиланням –https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua
За додатковою інформацією звертайтеся за телефонами УПСЗЗННЧК БМР
Телефон відділу прийому громадян – 04597 49-9-01,
Телефон приймальні – 04597 49-9-04