Серпень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
23.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Продукти, які варто їсти кожен день

1 хвилина на читання

Наш організм потребує постійної уваги, піклування та підзарядки. Для того аби не тільки добре почуватися, але й виглядати, треба звернути увагу на продукти, які варто їсти щодня.

Для початку слід згадати про кисломолочні продукти і не нехтувати їх прийомом. Адже дорослі часто рекомендують дітям їсти натуральні йогурти, кефір, кисле молоко і ряжанку, забуваючи про те, що це чудове джерело кальцію, калію, вітаміну В, а також живих біфідокультур, для людського організму у будь-якому віці. Завдяки молочним продуктам поліпшується робота травного тракту, зберігається кишкова мікрофлора і зміцнюється імунітет в цілому.

І діти і дорослі знають, що зелень надзвичайно корисна для людського організму. Для правильного кровообігу, здоров’я шкіри, волосся і нігтів, виведення з організму токсинів і шлаків, попередження старіння клітин варто вживати шпинат, кріп, петрушку, листя салату або руколи.

Щоб забезпечити гарну роботу серця, судин, мозку, а також репродуктивної системи треба не забувати про волоські горіхи, фісташки і мигдаль. Вони насичені вітамінами групи А, В і Е, жирними кислотами омега-3, ефірними оліями і фітонцидами. Однак зверніть увагу на те, що горіхи дуже калорійні, тому вживати цей продукт слід помірно.

Намагайтеся щодня їсти томати, адже вони виводять з організму зайву рідину, допомагають у боротьбі з анемією, беруть участь у відновленні клітин, зміцнюють кістки, прискорюють обмін речовин. Окрім того помідори працюють як антидепресанти, знижуючи стрес і покращуючи настрій.

Овес, рис та гречка багаті клітковиною. Саме тому вони повільно засвоюються організмом, забезпечуючи відчуття ситості на тривалий час. Ці крупи не тільки нормалізують рівень цукру в крові, а ще й позитивно впливають на всю систему травлення.

Окреме місце в нашому списку займає найкраще джерело каротину, вітаміну А, нікотинової та фолієвої кислот ­– морква. Завдяки своїм властивостям вона допомагає поліпшити зір, розщеплює жири, протидіє інфекціям та відновлює мікрофлору кишечника. Окрім того морква зміцнює найголовніший людський орган – серце та судини.