Херсонські кавуни з QR-кодом уже на Київщині
1 хв читання
Про те, що цього тижня кияни та жителі передмістя можуть придбати і скуштувати херсонські кавуни, які прибули баржами, повідомляє «Урядовий кур’єр».
Четвертий рік поспіль з Голої Пристані відправляють ягоди, зібрані на полях місцевих господарств. 300 тонн кавунів уже вивантажили на терміналі в Переяславі, звідти вони у рефрижераторах прямують у торговельні мережі «Сільпо» та Fozzi Group.
Відправляти кавуни з півдня країни баржами – вигідніше й ефективніше. Адже ягоди майже не зазнають ушкоджень. А крім того, вантажівки не руйнують автошляхи, що для нашої країни неабияк важливо.
Цього року херсонські кавуни мають ще одну цікавинку. На кожному з них відтепер є стікер з QR-кодом, який відправляє кожного покупця на туристичний сайт. Автор ідеї — Павло Білецький, що пропагує Херсонщину як туристичний край. Він назвав кавуни «послами Херсона», замовив і виробив стікери завдяки фінансовій підтримці USAID UCBI. Тож відтепер, куштуючи кавун, можна відчути смак півдня України.
Цьогоріч український смаколик не радує дешевизною. Навіть у південних областях, де вирощують ягоду, ціна не нижча 5–7 гривень за кілограм. Ціна тішить виробників, які торік страждали від низької. Цього року виробник орієнтується на український та білоруський ринки. У сусідів перші кавуни погоріли, чи будуть ще, не відомо. Отже, українці куштуватимуть саме херсонські смачні ягоди.