Такий смачний баклажан: корисні властивості

Raw aubergines or eggplants on wooden backround.
Баклажан містить багато корисного для серця: калій, вітаміни РР, групи В, С, каротин, кальцій, фосфор, натрій, магній, мідь, залізо.
Користь баклажана помітна в профілактиці атеросклерозу, інших хвороб серця, судин, тому їх настійно рекомендують вживати літнім людям.

Знаходиться в плодах марганець і цинк, який допомагає поліпшити стан після інсульту, їх можна їсти при цукровому діабеті. Овоч допомагає боротися зі зниженим гемоглобіном, тому його рекомендують вагітним жінкам і хворим недокрів’ям.
В основному корисними властивостями володіють більш молоді плоди. Перестиглі овочі містять надмірну кількість соланіну. У великих дозах цей токсин завдає серйозної шкоди організму.
Баклажан – це ситний продукт, який надає багаторазові переваги як у середньостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

Споживайте їх регулярно у складі смачних страв і відчуйте на собі всю користь баклажанів!