Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Діалог Парламенту і представників органів місцевого самоврядування

1 хвилина на читання

Сьогодні на засіданні Консультативної ради з питань місцевого самоврядування, яке провів Голова Верховної ради України Дмитро Разумков, розглядали стан реформи територіальної організації влади та місцевого самоврядування і законодавчу стратегію її завершального етапу. У засідання також взяв участь Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

У обговоренні питання взяли участь голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, з питань бюджету Юрій Арістов, з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, перший заступник Керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов, міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Децентралізація вийшла на фінішну пряму. Вже маємо затвердженими 24 перспективні плани областей, які покривають 100% їх території, які стануть основою нового адміністративно-територіального устрою України базового рівня.

Наступний крок – це внесення на розгляд Парламенту проекту акту про ліквідацію та створення нових районів, що забезпечить ефективне державне управління на територіях.

Затвердження територій громад і створення нових районів стануть завершенням основного етапу реформи адміністративно-територіального устрою .

Планується також внесення змін або ж нові редакції закону “Про місцеве самоврядування в Україні” та “Про місцеві державні адміністрації”, щоб чітко розмежувати повноваження між органами влади.