Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
02.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Українські книги-новинки, що побачили світ під час карантину та які варто почитати

1 хвилина на читання

Це – не повний перелік книг, що були надруковані під час карантину, повідомляє ЗМІСТ. Але варто звернути увагу на такі: 

Сергій Жадан, збірка віршів «Список кораблів». Як зазначив сам автор, ця збірка – це шістдесят віршів про пам’ять, що народжуються з любові, та про вогонь, по якому лишається ніжність. Шістдесят спроб окреслити світло й розповісти про повітря над містом. Шістдесят уривків чужих розмов, шістдесят голосів, якими наповнюються весняні сутінки.

Сергій Жадан, п’єса «Хлібне перемир’я». Героями є жителі Донбасу. У книзі описане життя звичайних людей в умовах війни, а саме – події літа 2014 року. Жодне перемир’я не здатне загоїти завданих ран, що назавжди змінили життя людей, які зовсім не збиралися воювати. 

Люко Дашвар, «#ГАЛЯБЕЗГОЛОВИ». Гостросюжетна новинка авторки. Головною героїнею книги є дівчина Галя. Дівчина втратила все: роботу, чоловіка та друзів. Усе тому, що хотіла допомогти іншим. Доля подарувала Галі цінний урок: спочатку треба думати про себе.

Оксана Забужко, «Планета Полин». У книзі зібрано есеї авторки, написані протягом останніх двох десятиліть. Книга має особливу структуру: спочатку – жіночі портрети, потім – чоловічі, після – колективні.

Оксана Забужко, «Апокриф» (книгу нині лише передали у друк). Робота присвячена п’єсам Лесі Українки. Вона складається з двох частин: драм Лесі Українки та чотирьох розмов про Лесю Українку з главою Української греко-католицької Церкви Блаженнішим Святославом Шевчуком.

Читайте українське та отримуйте задоволення від якісних книг.