Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Наталія Левченко: «Важливо – взаємодія і спілкування!»

1 хвилина на читання

Для жінки, з якою мені довелося поспілкуватися, не існує поняття «неможливо». У ситуації, коли не вдається задумане, відразу ставить запитання: «А як можливо?» Шукає, вчиться, консультується, пробує інший шлях, корегує кінцеву мету… І досягає успіху! А також, що не менш важливо, отримує задоволення від того, що робить.

Ця розумна, енергійна, винахідлива і талановита людина – Наталія Левченко, керівник бучанського проєкту «Portal Освіта і Бізнес». Знайомитися, об’єднуватися за інтересами, розвивати свій регіон –  її головні тези.

Раніше Наталія працювала тренером освітніх проєктів у бізнесовій структурі, тож отримала досвід не лише викладача, а й дізналася та навчилася різноманітних аспектів бізнесового процесу. Близько 10 років тому її молода сім’я обрала місцем проживання Бучу, а згодом у жінки з’явилося бажання організувати свою справу: займатися викладацькою діяльністю та творчістю.

Кілька років тому Наталка зупинила свій вибір на просторому приміщенні для офісу на вул. Енергетиків, де могла без проблем реалізувати задумане. Але виникло нове питання: «Як зайняти робочий час?» Адже офіс не мав пустувати.

Під час підготовки цього стартапу коворкінг став одним із напрямів. Аби не завищувати ціну на заходи, ми мали збільшити кількість сервісів, – розповідає бізнес-леді. – З’ясувалося, що в Бучі багато людей, які працюють віддалено,  у них маленькі діти і вони мають  знайти собі робоче місце. Тож для розв’язання цих проблем саме простір і був необхідністю, – розповідає Наталія.

Сімейна справа

Наталка надзвичайно енергійна і багато працює для досягнення успіху. А допомагають їй найрідніші люди. Їм вдалося налагодити процес так, що є чітке розподілення ролей, повна взаємодія і розуміння кінцевого результату:

У кожного з нас є своя лінія в бізнесі. Але кінцевий напрям один: освіта, культура, інформація! – пояснює Наталія.

Чітко вибудовували програму, знайомилися з людьми, які могли б бути резидентами. Дізнавалися, що необхідно жителям регіону. І давали їм це: організовувати дозвілля, творчі вечори, концерти, перегляди кінострічок, майстер-класи, спілкування з цікавими особистостями, зустрічі підприємців тощо. За два роки «Portal» став центром комунікації в регіоні.

Це такий собі новітній майданчик для спілкування  груп людей за інтересами, – зазначає керівник офісу.

Громадська ініціатива

Після оголошення карантину в цієї активної жінки звільнилося більше часу, було бажання зробити щось корисне, і розуміння в необхідності згуртуватися. Тож не дивно, що Наталка очолила громадську організацію.

Треба було швидко реагувати. Реєстрація і весь організаційний процес міг зайняти кілька місяців. Тож ми на початку провели опитування, хто має час і бажання долучитися і яким саме чином. Потім зробили швидкий ребрендинг організації «Я – Бучанець». Далі почали просувати ініціативи: перше – інформування, друге – налагодили прямий зв’язок із медиками, соцзахистом, різними організаціями тощо. І побачили, що наше завдання – зібрати потреби, які невідомі міській владі, перевірити їх, згрупувати, передати далі тим, хто цим уже займається. Ми з ними синхронізуємо свої дії та об’єднуємо ресурси.

Мета була: зібрати активних людей, щоб вони об’єдналися і змогли бути корисними. Адже сьогодні – це коронавірус, а завтра – підйом підприємництва, озеленення тощо.

Я впевнена, що всі наші волонтери після закінчення пандемії будуть генерувати нові ініціативи, – зазначає Наталія.

Найближчі плани

Після карантину «Portal Освіта і Бізнес» має на меті стати центром економічного імпульсу в регіоні. Адже зараз економічна криза, особливо важко малим підприємцям.

А секрет у взаємодії, – впевнена Наталія. – Всі малі об’єднаються і стануть чимось великим, єдиним, їм стане легше разом розв’язувати проблеми.

І ми впевнені, що Наталії все вдасться!

Газета “Бучанські новини” № 20, 2020 рік