Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
02.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучанський міський парк – історія та сьогодення

1 хвилина на читання

Карантинні заходи дозволили нам відвідувати паркові зони, тож ми хочемо познайомити вас з улюбленим місцем відпочинку всіх бучанців та гостей громади. І хоча на цей час не все, про що йтиметься у статті, дозволено, ми розповімо про всі можливості цього чудового місця. Тож гей на прогулянку.

У 2011 році на 110 річницю з дня заснування Бучі була започаткована ця чудова зона для відпочинку і розваг – міський парк. Він займає 52 га та має багато неймовірно мальовничих і дивовижних місць та елементів. За мірками парків наш досить молодий, можна навіть сказати – немовля. Але, попри свій юний вік буде до вподоби різним верствам населення – від наймолодших до найстарших. Адже на території є зони для дитячих розваг, і території, де кожен охочий зможе відпочити від міського гамору та побути наодинці з природою.

Відпочинок у парку

Тут можна вибирати: активний чи пасивний. Адже є озера, фонтани, скульптури, велодоріжки, мотузковий парк, дитячий майданчик і ще містечко для малюків, танцювальний майданчик, сцена та зелений театр. На вході працює служба прокату велосипедів, дитячих автомобілів, самокатів, яка відкриється, щойно дозволять в нинішніх умовах карантину.

У затишних кафе, яких тут кілька, можна попити кави, скуштувати морозива чи інші смачні страви. Також у парку проводять спортивні заходи, до речі, теж для різних вікових категорій, такі як чемпіонат України зі швидких та блискавичних шахів серед юнаків і дівчат, велогонки, забіги та музичні майстер-класи.  Віримо, що і ці заходи невдовзі відбубуться.

Відголосок французького «Версалю»

На початку прогулянки парком нас зустрічає колонада, а якщо ми спустимось сходами, то побачимо ротонду – досить популярна романтична фотозона.  У святкові та вихідні дні тут також можна послухати живу музику у виконанні гурту чи оркестру.

Поряд погляду відкривається французький дворик – маленький шматочок знаменитого паризького парку «Версаль». У середині дворику стоїть красуня Афродіта – богиня вроди та кохання, покровителька всіх закоханих. У цій зоні чи не щодня проводять весільні фотосесії та й самі церемонії теж тут не рідкість. 

Нові локації

Парк постійно оновлюється, створюються нові зони відпочинку та розваг.

У цьому році парк розширили далі, з’явився новий луг із тротуаром навкруги, а на охороні цієї краси – динозаври.

Дитяча залізнична дорога отримала у своє розпорядження розлогу місцину із тунелем і двома станціями. Тож малюки тепер не можуть дочекатися, коли їм дозволять проїхатися у яскравому паровозику.

Залізні сімпанк-скульптури поповнилися новими виробами. І цю зону дітвора і дорослі полюбили не менше, ніж інші розважальні локації.