Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

З 22 травня – другий етап послаблення карантину

1 хвилина на читання

Від п’ятниці 22.05.2020 Україна буде переходити до адаптивного карантину, який передбачає поетапне пом’якшення карантинних обмежень. Відповідне рішення прийняли у Кабінеті міністрів України.

Що буде дозволено з 22 травня:

  • запуск громадського транспорту, рух міського і приміського наземного транспорту,
  • проведення спортивних змагань з обмеженням до 100 осіб без глядачів,
  • роботу готелів, окрім хостелів, але не роботу ресторанів і басейнів у готелях, – буде надана можливість проведення служб у храмах з розрахунку одна людина на 10 кв. м.

Міські та міжміські маршрутки теж запустять 22 травня. Таку інформацію дізналася ГО «Я – Бучанець», яку їм підтвердило керівництво Ірпінського АТП. Ціни за проїзд піднімати не планують.

З 25 травня – відновлення роботи дитячих садочків, а також роботу метрополітену в тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація.

Модель адаптивного карантину

Це модель, коли скасовуються обмеження, запроваджені на рівні держави, але при цьому Уряд працює спільно з місцевою владою, яка буде дивитися, чи відповідає епідеміологічна ситуація в регіоні критеріям Міністерства охорони здоров’я.

Визначені три критерії: заповненість ліжкомісць, кількість зроблених тестів та кількість захворілих на 100 тис. населення. Якщо ці три параметри відповідають встановленим МОЗ, будуть запроваджувати наступні етапи пом’якшення. Або навпаки – посилювати їх в тому або іншому регіоні.

«Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить це зробити», – зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Третій етап планують запровадити з 1 червня, якщо дозволятиме епідеміологічна ситуація. Він включатиме в себе початок навчальних заходів, відкриття спортзалів та фітнес-центрів (без басейнів) та відновлення міжобласних перевезень. Авіасполучення також може бути відновлено в червні. Але це, окрім ситуації із захворюваністю, також залежить від того, як авіасполучення будуть відкривати інші країни.

Попередньо, карантин діятиме ще місяць – до 22 червня.