Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

НІ стихійним сміттєзвалищам. Для порушників – фото- відеофіксація

1 хвилина на читання

У Бучанській міській раді повідомили, що в ОТГ планується встановити пристрої фото– відеофіксації в місцях утворення несанкціонованих сміттєзвалищ.

Для початку нове обладнання мають влаштувати на 10 самих проблемних місцях. З його допомогою виявлятимуть та фіксуватимуть правопорушників, а відтак – притягуватимуть до відповідальності згідно законодавства.

Штраф становить 1360 грн. Тож є надія, що несумлінні жителі все ж порахують: дешевше платити за вивіз сміття, а не викидати його тишком.

Нагадаємо, нещодавно на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та  надзвичайних ситуацій, яке провів Бучанський міський голова Анатолій Федорук, детально розглянули питання стихійних сміттєзвалищ і їхньої ліквідації. І зобов’язали ринки облаштувати на своїй території відокремлені  майданчики для збору твердих побутових відходів, утворених в результаті господарської діяльності.

Одна із сміттєвих проблем була на пішохідному переході за Меморіалом Слави, на якому періодично з’являлося сміттєзвалище.

Згодом відбулось виїзне засідання комісії з питань ТЕБ та НС – перевіряли ринки Бучі.

Олена Докай, керівник управління житлово-комунального господарства БМР розповіла, що за результатами перевірки один із базарів закрили, два залишили відкритими. Крім того, адміністрації ринку було вручено припис про те, що необхідно провести заміну контейнерних баків та забезпечити своєчасне вивезення сміття.

Також комісія вирішила:

  • Забезпечити виконання протиепідемічних вимог;
  • Забезпечити неухильне дотримання санітарно-гігієнічних норм та своєчасне вивезення твердих побутових відходів, в т.ч. провести заміну старих контейнерів;
  • Надати дозвіл другого входу/виходу за умови дотримання контролю кількості покупців та температурного скринінгу;
  • дозволити продаж саджанців, квіткової розсади та овочевого посадкового матеріалу у визначених місцях.