Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Ринок і сміття. Вирішують проблему

1 хвилина на читання

На позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та  надзвичайних ситуацій, яке провів Бучанський міський голова Анатолій Федорук, детально розглянули питання стихійних сміттєзвалищ і їхньої ліквідації. Відтепер ринки будуть зобов’язані облаштувати на своїй території відокремлені  майданчики для збору твердих побутових відходів, утворених в результаті господарської діяльності.

Сміття повернулося із відкриттям ринку

Початок функціонування ринку для багатьох мешканців громади був майже святом. Але. Щойно почав працювати ринок – сміття за меморіалом загиблим воїнам знову з’явилося. Раніше дехто говорив, що це виносять місцеві жителі, і звинувачували владу, що не прибирають. Управління житлово-комунального господарства щотижнево організовувало вивезення твердих побутових відходів і прибирання території. І це все – за рахунок місцевого бюджету.

Що характерно: весь час дії карантину ця алея була чистою.

Соцмережі як каталізатор

Пости про стихійне сміттєзвалище на сторінках у соціальних мережах зростали пропорціонально кількістю самого сміття на алеї. Вчора управління ЖКГ БМР повідомило, що оскільки робота Бучанського ринку постійно погіршує санітарний та екологічний стан місцевості й негативно впливає на умови проживання населення, це питання буде винесено на засідання комісії ТЕБ та НС. Проблему забезпечення  дотримання санітарно-гігієнічних норм та своєчасне вивезення твердих побутових відходів, які утворюються внаслідок здійснення торгівлі харчовими продуктами на території агропродовольчих ринків, потрібно вирішувати негайно.

Сьогодні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та  надзвичайних ситуацій вирішила:

  •  Зобов’язати  облаштувати на територіях ринків відокремлених  майданчиків для збору твердих побутових відходів, утворених в результаті господарської діяльності. 
  •  Провести  роботи  щодо перекриття пішохідного переходу (за Меморіалом  Слави) між вулицями Жовтнева та Горького.
  •  Провести виїзне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю представників адміністрацій ринків, – для перевірки виконання всіх прийнятих рішень.