Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

ВООЗ: послаблення карантину може викликати нові спалахи Covid-19

1 хвилина на читання

У Всесвітній організації охорони здоров’я попередили, що країни, які послаблюють карантинні обмеження, можуть зіткнутися із новим спалахом коронавірусу, оскільки не підготувалися до цього належно. Це повідомлення надійшло у той час, як у Франції та Бельгії вирішили послабити карантинні обмеження, у школах Нідерландів – відновити заняття, а у Великій Британії представили плани з відновлення роботи економіки, повідомляє Укрінформ.

У ВООЗ попереджають, що без постійного тестування і відстеження контактів тих, хто захворів, країни, які виходять із карантину, можуть зіткнутися з потужною новою хвилею захворювань. А тим часом медичні і наукові кола все ще не дійшли остаточних висновків щодо одного з найважливіших питань – чи виробляється імунітет у тих, хто вже перехворів на COVID -19? Хоча нині все більше фахівців схиляються до думки, що імунітет таки формується. Питання у тому – наскільки він може бути сильним у кожної людини.

Наприкінці квітня у Всесвітній організації охорони здоров’я зробили не надто обнадійливу заяву: одужання пацієнта від COVID -19 не убезпечує його від повторного зараження і немає доказів про обов’язкове вироблення імунітету у тих, хто хворів. “ВООЗ стверджує, що наразі немає доказів того, що люди, які одужали від хвороби COVID -19 та мають антитіла, захищені від повторного зараження”, – йшлося у повідомленні. Тож експерти міжнародної організації застерегли країни від запровадження так званого “імунного паспорту” (будь-яких довідок про те, що людина перехворіла та має антитіла до вірусу), оскільки його власники вважатимуть себе захищеними і не будуть дотримуватися соціальної дистанції.