Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
21.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Онлайн-платформа «Розкажи мені» для психологічної допомоги населенню

1 хвилина на читання

Інститут когнітивного моделювання за підтримки Міністерство охорони здоров’я України та Червоний Хрест України запустив онлайн-платформу «Розкажи мені» для психологічної допомоги населенню. Безкоштовні консультації українцям надаватимуть лише кваліфіковані спеціалісти.

З березня 2020 року Україна зіткнулася з низкою глибоких і далекосяжних криз, у тому числі із світовою пандемією СOVID-19, яка призвела до втрати багатьох життів, та кардинальних змін в українському суспільстві. Водночас, через безупинне впровадження важкого, але необхідного плану реформ, тяжка соціально-економічна ситуація в Україні спричиняє додаткове психоемоційне навантаження на пересічних громадян.

«Ми розуміємо, як важко пристосуватися до нових умов існування, і, що ізоляція дає поштовх до негативного сприйняття реальності, тому, аби попередити психоемоційну кризу серед українців вирішили створити мультифункціональну платформу «Розкажи мені» та надати допомогу всім, хто цього потребує, – розповідає Віктор Березенко, засновник Інституту когнітивного моделювання.

«Розкажи мені» – це великий мультиканальний проект психологічної допомоги українцям під час пандемії, карантину та економічної кризи. Мета проекту: допомагати всім, хто потребує емоційної підтримки, консультації, допомоги у зв’язку з поширенням COVID-19.

“Ми розуміємо, що людям дуже важливо усвідомлювати, що зараз з ними відбувається та адаптуватися до нових умов, – підкреслює Світлана Павелецька, СЕО Інституту когнітивного моделювання, – В нашій країні повністю відсутній інститут гігієни психологічного стану, і ми мріємо, щоб завдяки цьому проекту українці навчились говорити про свої проблеми, та реально оцінювати, що з ними відбувається. Коли у вас болить зуб, ви звертаєтесь до лікаря, а коли ви відчуваєте себе пригніченими, відчуваєте депресію, не розумієте, що робити і як жити далі, то ви, в найкращому випадку, звертаєтесь до подруги, хоча, насправді, для цього існують кваліфіковані спеціалісти. Завдання цієї платформи створити діалог людини, перш за все, з собою, але через спеціаліста, який стабілізує емоційний стан, надасть психологічну підтримку, та допоможе вирішити особистісні проблеми”.

Проект об’єднує ресурси Міністерства охорони здоров’я та Інституту когнітивного моделювання, а також широкий пул волонтерів, лікарів та психологів. Команда платформи працює за методом когнітивно-поведінкової терапії (КПТ), яка є однією з найпоширеніших форм психотерапевтичної допомоги людям з різними психологічними проблемами.

В команді працюють лише фахівці, які пройшли відбір провідними спеціалістами Інституту когнітивного моделювання з відповідною сертифікацією та необхідним досвідом роботи.

ЯК ОТРИМАТИ ПСИХОЛОГІЧНУ ПІДТРИМКУ?
➖ Перейти на сайт https://tellme.com.ua/ та натиснути на кнопку “Звернутися за підтримкою”
➖ Заповнити анкету з контактними даними
➖ Коротко описати свій запит та обрати комфортну дату для сеансу

Крім цього, на сайті є зворотній зв’язок для тих, хто хоче долучитися до команди експертів.