Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Пошук вакцини від коронавірусу в Україні: коли чекати результатів

Світ у пошуках ліків від коронавірусу. І Україна – не виняток. Навіть більше, вітчизняні препарати, які можуть допомогти подолати недугу вже тестують у лабораторіях Німеччини, пишуть Подробности.

Українські препарати, які можуть бути застосовані для лікування коронавірусу, наразі тестують у Німеччині. Така сенсаційна новина з’явилася у ЗМІ на вихідних. Повідомив її журналістам посол України у Німеччині Андрій Мельник. Не уточнюючи жодних деталей: що це за препарати, хто їх розробник і на якій стадії перебувають дослідження.

У посольстві України в Німеччині нам пояснили – ліки справді тестують, але поки що уся інформація з цього приводу конфіденційна. Ще у квітні до дипломатичної установи звернулися українські розробники засобів від коронавірусу. І попросили допомогти їм вийти на німецькі лабораторії для проведення відповідних тестувань. Це було зроблено, і вітчизняні виробники відправили зразки препаратів до Німеччини. Тестування наразі тільки почалося, тому інформація про склад препаратів і їх виробників не розголошується. Ані українською, ані німецькою стороною. Деталі повідомлять лише у разі перших успішних клінічних випробувань.

Над винайденням ліків від коронавірусу наразі працюють науковці усього світу. Відомо, що тестують кілька сотень препаратів, як уже давно наявні, так і експериментальні засоби. Серед них: антивірусні препарати, лікарські засоби, які допомагають стабілізувати імунну систему, і препарати на основі антитіл. Знайти ефективну терапію вкрай важливо. Адже це допоможе зупинити пандемію і повернутися до звичного життя ще до розроблення вакцини від коронавірусу.