Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Шановна громадо!

1 хвилина на читання

Вітаю із Днем пам’яті і примирення та Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

8 та 9 травня ми вшановуємо представників покоління, обпаленого вогнем війни – ветеранів, учасників бойових дій, дітей війни та всіх, чиї долі були понівечені в безжальній воєнній круговерті ХХ століття.

Разом з усім світом ми відзначаємо 75-ту річницю капітуляції нацистів. Для кожного українця згадки про 1939–1945 роки є дуже особистими, адже немає жодної родини, яка не мала б власної історії про ту війну.

У цей день  хочу згадати наших легендарних ветеранів – Івана Сергійовича Крутька та льотчика-винищувача Івана Яковича Березнякова, які багато років живили своїм зарядом енергії нашу громаду та ділилися фронтовими спогадами. На жаль, обоє відійшли у засвіти – вічна їм пам’ять!

Також прошу кожного з вас привітати всіх живих свідків війни, для яких 9 травня є дуже важливим днем. Адже цього року ми вперше відзначаємо річницю дистанційно.

Народ України приніс на вівтар Перемоги величезні жертви – кожен п’ятий житель нашої країни віддав своє життя задля свободи і незалежності рідної землі. Не перелічити подвигів – і бойових, і трудових, здійснених під час Другої світової війни, не перелічити героїв відомих та невідомих, живих та полеглих.

Події тих днів не повинні згаснути в народній пам’яті. Про це нагадуватимуть меморіальні дошки, пам’ятники, обеліски… Та найголовніший меморіал – людська пам’ять, яку нащадки несуть у вічність у своїх серцях.

Сьогодні ми знову змушені боронити власну землю. І останні роки продемонстрували всьому світу, що український народ не втратив мужності та сили, а учасники АТО/ООС – гідні сини та онуки Героїв Другої світової.

Висловлюю Вам, дорогі ветерани всіх поколінь, особливу шану та повагу. За те, що перемогли, і за те, що повернулися живими. За те, що вмієте по-справжньому цінувати мир!

Бучанський міський голова Анатолій Федорук