Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучанська міська рада запрошує увійти у склад ради АТО

1 хвилина на читання

Про це на своїй сторінці повідомив перший заступник міського голови Тарас Шаправський.

«Враховуючи підвищену увагу до питання створення дорадчого органу «Рада учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС», апарат Бучанської міської ради звертає увагу, що зараз триває активний процес подання кандидатів до її складу».

Саме зараз відбувається формування персонального складу ради. Тож представників різних громадський організацій закликали долучатися.

Особливий акцент зроблено для ГО «Бучанська спілка ветеранів війни-учасників бойових дій та їх сімей», яких попросили делегувати свого представника до ради на цьому тижні, «що сприятиме відновленню робочих взаємовідносин між спілкою та Бучанською міською радою». Нагадаємо, саме ця громадська організація відразу після прийняття на сесії рішення про створення Ради висловлювала своє невдоволення тим, що їх не запросили до Ради.

БМР також повідомила, що вже звернулися кілька громадських організацій з проханням включити їхніх представників до складу новоствореної ради.

Зазначається:

«Створення ради не має на меті образити чи викреслити з процесу прийняття рішень когось із ветеранів, що мешкають у Бучі. Навпаки, таким чином при БМР з‘явиться постійно діючий колегіально-консультативний орган для оперативного вирішення питань для тих учасників АТО/ОСС, що звертаються про допомогу».

Щоб подати заявку до складу ради АТО потрібно подати листа, зазначивши:

  • прізвище, ім’я, по батькові кандидатури на входження до складу Ради,
  • посаду (членство в інституті громадянського суспільства),
  • відношення до проведення антитерористичної операції із посиланням на відповідні підтверджуючі документи,
  • контактні дані,
  • згоду на обробку персональних даних.
До подання слід додати:
  • інформацію про результати діяльності інституту громадянського суспільства за останні 2 роки;
  • відомості про місцезнаходження, адресу електронної пошти, номер контактного телефону;
  • копію виписки або витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Персональний склад Ради буде затверджено рішенням Бучанської міської ради, а голова ради, заступник голови та секретар будуть визначені на першому засіданні голосуванням більшістю голосів від загальної кількості її членів.

«Такий процес публічного формування цього колегіального органу сприятиме ефективнішій допомозі ветеранам Бучанської ОТГ та їхнім родинам, які цього справді потребують», – акцентував Тарас Шаправський.