Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Міський голова: «Влада Бучі завжди прислухається до потреб і думок ветеранів АТО»

1 хвилина на читання

Рішення Бучанської міської ради щодо створення Ради учасників АТО/ООС та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС при БМР викликало обурення, зокрема, у членів ГО «Бучанська спілка ветеранів війни – учасників бойових дій та їх сімей». Вихідними вони навіть провели мітинг та пройшли містом до будівлі БМР із плакатами та гаслами.

Сьогодні Бучанський міський голова опублікував на своїй сторінці звернення:

«Влада Бучі завжди прислухається до потреб і думок ветеранів АТО

Іде 6-й рік війни. За цей час Бучанська міська рада опрацювала сотні звернень учасників антитерористичної операції. Як індивідувальних, так і колективних. Найбільше звернень завжди було від ГО «Бучанська спілка ветеранів війни – учасників бойових дій та їх сімей», яку очолює Олександр Буйволюк, і жодне з них не залишилося без розгляду.

При цьому я , як міський голова, особисто займаюся і відстежую стан справ в родинах наших загиблих героїв. Ми мали кілька зустрічей цього року, на яких обговорили план роботи в цьому напрямку на 2020 рік.

Створена при Бучанській міській раді дорадча «Рада учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС» не має на меті образити чи викреслити з життя громади когось із ветеранів. Навпаки, з‘явився постійно діючий орган, який координуватиме питання взаємодії влади та ветеранів на рівні міста та ОТГ.

Керівники всіх комісій БМР, представники військомату, поліції, ДСНС, СБУ включені не для того, щоб вказувати ветеранам Бучі, як і що робити. Навпаки, це забезпечить прямий діалог між різними органами влади для оперативного вирішення тих питань, які з’являються в нашій громаді.

Опрацьовуючи це рішення, апарат ради включив до переліку представників всіх громадських організацій та спілок, які дотичні до АТО та діють в межах Бучанської об‘єднаної територіальної громади. Якщо дійсно когось було пропущено, ми виправимо цей факт шляхом уточнення і внесення змін до рішення ради.

Зі свого боку запевняю, що думка кожного ветерана Бучі щодо роботи ради буде врахована. Достатньо написати мені в особисті повідомлення або надіслати пропозиції офіційно(листом через ЦНАП).

А от масові вуличні акції, «прогулянки містом» в умовах карантину є не лише порушенням урядових правил, а й фактором додаткового ризику для тих, хто бере у них участь. Це може додати роботи нашим медикам, адже коронавірус – така ж реальна загроза для України, як і війна.

Ветеранам, що є авторитетами для суспільства, не варто показувати приклад нехтування правилами безпеки в умовах карантину. Влада Бучі відкрита і готова до діалогу, тож пропоную обговорити всі питання в робочому режимі».