Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
30.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучанський ринок, що біля ТЦ «Пасаж» і пошти, працює

1 хвилина на читання

«Кооператор – сервіс», якого ще називають верхній ринок, відкрив свої двері для відвідувачів. На вході волонтер ГО «Я-Бучанець» вимірює всім температуру, а працівник ринку суворо стежить за кількістю відвідувачів, які входять всередину, та за наявністю на їх обличчях масок/респіраторів. Засоби для дезінфекції є на вході, а також біля торгових місць. До речі, сьогоні увійти можна лише зі сторони пам’ятника.

На ринку відкрилося небагато точок продажу – це продовольча продукція, побутова хімія, зоотовари. На торгових місцях натягнуті плівки між продавцям і покупцями. Деякі місця лише готуються до відкриття – їх  обладнують захисними екранами.

Напередодні, повідомивши громаді про відкриття ринку, Бучанський міський голова Анатолій Федорук закликав:

«Прошу всіх продавців і покупців дотримуватися правил карантину, щоб відновлення торгівлі стало для всіх безпечним процесом».

Вчора комісія проінспектувала готовність продовольчого ринка до відкриття і роботи в режимі, відповідно до вимог Міністерства охорони здоров’я.

Нижній ринок закритий.

Нажаль, на вулиці (за межами ринку) не всі перехожі у масках. Можливо, це тепла погода чи карантин набрид, але загроза коронавірусної інфекції ще існує. Тож бережімо себе та інших людей: надягаємо масочки.

Нагадаємо

Відповідно до правил, визначених санітарним лікарем України, дистанція між продавцями має бути 3 метри, а щільність покупців – не більше 1 людини на 10 квадратних метрів.

Покупці та продавці – виключно в масках або респіраторах. На входах мають бути антисептики, можливий вимір температури. Відповідно до оприлюдненого пресслужбою Бучанської міської ради листа, «Кооператор – сервіс» придбав термометри для скринінгу та засоби для дезінфекції.

Також продавців мають дезінфікувати контактні поверхні кожних три години, а приміщення – щоденно після закриття ринку.

Самі місця торгівлі повинні бути обладнанні захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику.

Контролюватиме дотримання норм Держпродспоживслужба, яка має право припиняти торгівлю через порушення, що загрожують поширенням COVID-19.