Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Новий спецавтомобіль для екстреної допомоги у Бучі

1 хвилина на читання

Медики Бучанської підстанції екстреної медичної допомоги отримали автомобіль класу «В», оснащений обладнанням, необхідним для допомоги хворим та постраждалим на догоспітальному етапі, а також для транспортування до медичних установ.

Сучасний спецавтомобіль сприятиме порятунку хворих, коли важливою для збереження життя є кожна не хвилина, а секунда, – зазначив під час спілкування із членами бригад Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Для міської влади важливо надати фінансову підтримку працівникам, які безпосередньо обслуговують інфікованих коронавірусом: кожен медик уже отримав одноразову допомогу у сумі 10 тисяч гривень.

Крім того, найближчим часом медзакладу передадуть три бактерицидні лампи, куплені за кошти благодійників.

Вручаючи ключі від нової швидкої, генеральний директор «Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Оксана Шарко зазначила, що це дуже важливо, особливо для мешканців віддалених населених пунктів і запевнила:

Якість надання медичної допомоги пацієнтам буде наближена до європейського рівня, – зазначила Оксана Миколаївна.

Спецавтомобіль оснащений дефібриляторами, кардіографами з функцією телеметрії, кисневим та мобілізаційним обладнанням, до складу якого входять шини, евакуаційні щити, вакуумні матраси тощо.

Валентина Вергулес, головний лікар підстанції, розповіла, що кожна бригада меддопомоги за зміну обслуговує по 12-16 викликів, а загалом за добу їх лікарі виїжджають приблизно на 70 викликів, більшість із яких – екстрені, а це тяжкі випадки! Наприклад, напередодні каретою швидкою до столичної лікарні терміново доправили дитинку, що отримала важкі опіки грудної клітини. Навіть патрульну поліцію покликали у супровід, щоб дорога зайняла менше часу.

Карета екстреної придбана в рамках виконання Київської обласної програми «Вдосконалення екстреної медичної допомоги в Київській області на 2019-2020 роки».