Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
01.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бестселери дитячих книжок

1 хвилина на читання

Більшість батьків намагаються розвивати своїх дітей і привчають їх до читання книжок. Натомість, діти, у своїй більшості, думають про розваги. Для того, щоб заохотити малечу навчатися, треба запастись цікавою та розважальною літературою.

«БН» підготували серію дитячих книжок від українських видавництв – справжніх бестселерів. Ці видання вже мають безліч відгуків та прихильників і не зникають із рейтингів продажів українських книгарень.

Для найменших діток

Книжки серії «Маленькі дослідники»: Космічний світ, Динозаври, Моє дивовижне тіло (видавництво #книголав)

Серія «Маленькі дослідники» – це тематичні книжки з віконцями, які висвітлюють якусь окрему важливу тему. Їхня мета – познайомити маленького читача зі світом. Наприклад, «Моє дивовижне тіло» допоможе дитині дізнатися, що відбувається в її організмі, як люди з’являються на світ, що робить головний мозок або ж куди зникає їжа, яку ми кладемо до рота. Книжка про космос розкаже про будову Сонячної системи, планети й супутники, астронавтів і дослідження космосу. Не хвилюйтеся щодо складності, адже в книжках все пояснюється доступною мовою, коротко та чітко, тож дитина не заплутається у спеціальних термінах чи задовгих реченнях. Крім того, ця серія універсальна: менші за віком читачі зможуть розглядати яскраві ілюстрації, старші й більш допитливі – вже вимагати від батьків читати все, що написано на сторінках і всередині віконечок. Або ж читати самим.

Віммельбух «Рік у Чарівній країні» («Видавництво Старого Лева»)

Віммельбухи – один із дієвих інструментів розвитку дитячої уваги. Яскраві деталі, пошук предметів, розглядання дрібних елементів і взаємодія з книжкою, яка цими великими полотнами деталей все ж розповідає власну історію – що може бути краще?

«Рік у Чарівній Країні» – це дванадцять картин із місяцями року. А на першому та останньому розворотах вас чекає знайомство з персонажами та інтерактивна гра. Читач не лише дізнається про чарівних персонажів, які живуть у казковій країні, а також зможе роздивитися, як змінюється природа впродовж року і хто доглядає за цим магічним світом

Велике місто, маленький зайчик, або мед для мами (видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га»)

Мама маленького Зайчика застудилася, і він вирішив піти купити для неї меду, адже чай з медом — найкращі ліки на горло. Але місто велике, а Зайчик — дуже маленький, і він заблукав. Зворушлива історія зі зворушливими ілюстраціями і щасливим закінченням. Крім того, ця книжка перекладена англійською, тож зверніть на неї увагу, якщо хочеться повчити з дитиною мову через гарну родинну історію.  

Для старших і допитливих

Книжка, яка нарешті пояснить тобі геть усе про батьків (видавництво Artbooks)

 Взаємини в родині – це найважливіше середовище формування здорової особистості. Діти вчаться взаємодіяти з іншими людьми саме через батьків. Протягом певного етапу життя батьки – це найвагоміші постати у дитячому житті, з них беруть приклад, їхні ролі приміряють на себе. І важливо впродовж цього часу дати максимум любові й підтримки. Ця книжка – допомагає пояснити дитині, чого можна очікувати від мами й тата, і чому не всі їхні дії можуть їй подобатися. Створене це видання для сімейного читання, щоб малюки на запитання, які може породжувати ця історія, чули відповіді одразу – з ваших уст.

«Легенди про єдинорогів» (видавництво #книголав)

Мультфільми про єдинорогів, розмальовки з єдинорогами, іграшки-єдинороги, а тепер є ще книжки про цих фантастичних істот. Одна із таких заполонила серця читачів, які знають про єдинорогів майже все. А якщо інтерес дитини лише починає набирати обертів, то з книжки «Легенди про єдинорогів» вона може дізнатися подробиці кожного конкретного випадку зустрічі із цими створіннями. Дослідник, за легендою, збирав ці досьє зі старезних щодеників

Велика книга кролячих історій (видавництво «Рідна мова»)

В одній кролячій родині підростають милі, але дуже непосидючі кроленятка – четверо синів і донечка. Вони й на мить не вгомоняться й раз у раз потрапляють у дивовижні пригоди. Перед чарами цих кроленяток не зуміє встояти жодна дитина і жоден дорослий! Лише один погляд книгу – і ви закохаєтеся у цих милих пухнастих головних героїв на все життя.

Якщо ви іще не познайомились з цією незвичайною сімейкою – мерщій розгортайте книжку. На вас очікують неймовірні історії!

Діти можуть не сприймати ваші повчальні лекції про те, як варто та як не варто поводитися у різних ситуаціях. А читання історій про героїв, які борються із серйозними проблемами та наслідками своїх вчинків є хорошим способом говорити про складні та актуальні для дітей питання.