Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Як не зірватись на карантині. Поради правильного харчування

1 хвилина на читання

Опинившись примусово прив’язаними до власних осель, люди стали більш емоційно вразливими. Немає звичних способів побороти стрес — прогулянок чи занять у спортзалі. Після нескінченних новин про COVID-19 ми нервуємо, під час цього організм виробляє кортизол — гормон, що збільшує голод.

За словами експертів, наразі повернення до харчових звичок є більш важливим, ніж будь-коли, особливо для зміцнення імунної системи організму, адже вірус продовжує поширюватися.

 Ось декілька порад для того, щоб харчування на карантині було правильним та впорядкованим.

Правильні перекуси

При поході в супермаркет не вибирайте снеки, що просто добре смакуватимуть. Шукайте закуски, що підтримуватимуть ваше здоров’я. Наприклад, овочі, фрукти, зелень та горіхи. Овочі можна їсти з хумусом чи запекти у духовій печі, горіхи вживати невеликими порціями — від однієї чверті до половини склянки буде достатньо.

Поменьше цукру.

Велика кількість цукру може пригнічувати імунну систему. Експерти радять вживати максимум чотири ложки цукру на день. Їх потрібно розділяти на порції.

Контролюйте себе.

Перебування вдома і пригнічений емоційний стан змушують людей купувати більше, ніж раніше. Магазини не зачиняють, отже немає необхідності купляти все підряд наперед. Не запасайтесь шкідливою їжею. Пам’ятайте, якщо вона у вас вдома — вона буде і у вашому роті.

Квашена капуста.

Пробіотики у ферментованих продуктах допомагають модулювати імунну відповідь, знижуючи ризик септичного шоку як результат на серйозні вірусні інфекції. Плюс це гарне джерело вітаміну С.

Дотримуйтесь звичного режиму дня.

 Прокидайтесь як і раніше, займайтесь спортом, проводьте час з дітьми. Почуття звичного життя допоможе вам дотримуватись регулярних харчових звичок.

Більше рідини.

Розставте по квартирі пляшки з водою. Коли з’явиться бажання перекусити, краще випити склянку води. Зволоження позбавить від голоду.

Будьте зайнятими.

Після роботи потанцюйте з дітьми чи вигуляйте собаку. Намагайтеся постійно бути в русі. Якщо триматимете мозок зайнятим, він не захоче перекусити.