Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Робоча нарада у Київській ОДА за участі Бучанського міського голови Анатолія Федорука

1 хвилина на читання

На своїй офіційній сторінці у Фейсбук, Бучанський міський голова Анатолій Федорук розповів про сьогоднішню робочу зустріч у стінах Київської облдержадміністрації .

“COVID-19 тестує кожного із нас. І не стільки наш імунітет, скільки вміння організовано протиставити новому глобальному виклику людства систему захисту .
Саме про це ми сьогодні говорили під час робочої зустрічі у виконуючого обов’язки голови Київської облдержадміністрації Василя Володіна, за участі народного депутата (округ 96) Ольга Василевська – Смаглюк та моїх колег мерів міст Біла Церква, Бровари, Фастів, Васильків.
Для мене особисто налагодження взаємодії у роботі структурних підрозділів, синхронізація і побудова ланцюга надання допомоги хворому, діяльність екстреної допомоги у цих умовах, забезпечення всім необхідним медиків – те коло питань, над вирішенням яких і треба об’єднати зусилля.
Понад 15 мільйонів гривень вже виділено на позачерговій сесії обласної ради на додаткові заходи щодо запобігання поширення коронавірусу. Усі вони спрямовані на індивідуальний захист медиків. Також,обласною радою виділено 57 млн. на придбання медичного обладнання та лікарських засобів.
Київщина двічі отримала допомогу від Китаю: першого разу – 3360 масок високого захисту, 5900 експрес-тестів для виявлення коронавірусу, 350 одноразових комбінезонів біозахисту. Друга партія допомоги складалася з 5220 медичних респіраторів, 5140 медичних масок різного ступеню захисту, 1400 медичних костюмів .
Все це передали медикам на місця: у міські та районні інфекційні відділення закладів охорони здоров’я. Найближчим часом Київщина очікує на надходження партії ПЛР-тестів, які доправлятимуться в Україну окремим рейсом. Закупівлі тривають і на місцях.
У боротьбі з вірусною навалою, медики- наші головні захисники, що знаходяться на передовій. Маємо зробити все для їхнього захисту! Але, водночас, треба подякувати комунальникам, поліцейським, працівникам закладів торгівлі, фармацевтам, які працюють, коли ми залишаємося вдома.
Українці завжди були і будуть сильні своїм духом взаємодопомоги та єдністю.
У кожному місті і районі діють волонтерські штаби, соціально- орієнтований бізнес підтримує тих, кому найважче. Разом ми сила!
Залишайтеся вдома! Бережіть себе!”