Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
16.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Навчальний рік в Україні має закінчитися влітку, окрім випускників 11 класів

У Міністерстві освіти і науки роз’яснили, як відбуватиметься навчальний процес у зв’язку з продовженням карантину через коронавірус, і чи складатимуть школярі ЗНО та ДПА.

До 24 квітня навчання школярів в Україні відбуватиметься так само дистанційно.

Про це на брифінгу повідомила в. о. міністра освіти та науки Любомира Мандзій.

“Відповідно до закону про освіту і про повну загальну середню освіту навчальний рік в Україні закінчується 1 липня. Якщо буде можливість продовжити навчання в школах в цьому навчальному році то в травні і червні ми повернемося за шкільні парти, знайдемо можливість опрацювати той матеріал, який зараз даємо дистанційно. …Ми можемо говорити про те, що навчальний рік в Україні закінчиться, так як це передбачено чинним законодавством — 1 липня, окрім випускників 11 класу. ” – зазначила міністр.

Любомира Мандзій підкреслила, що ЗНО в Україні обов’язково відбудеться.

«Ми готові розпочати ЗНО у червні, липні чи навіть у середині серпня. Якщо ми готові розпочати його в середині серпня, то процедурна ЗНО закінчиться у середині вересня. За таких умов вступна кампанія у заклади вищої освіти завершиться до середини жовтня», — пояснила міністерка.

МОН готує зміни щодо умов прийому до закладів вищої освіти у залежності від початку вступної кампанії. Крім того, Український центр оцінювання якості освіти готує матеріали стосовно процесу проходження ЗНО, щоб підтримати вступників.

Натомість Державна підсумкова атестація для учнів 4 і 9 класів скасовується.

Пропущений під час дистанційного навчання матеріал, ймовірно, буде надолужений у вересні наступного навчального року.

Для студентів закладів вищої освіти невипускних років навчальний рік завершиться як планувалося, екзаменаційні залікові сесії університети зможуть провести дистанційно згідно з графіком. Але дистанційно не будуть проведені єдиний державний кваліфікаціний іспит та атестація тих осіб, хто здобуває ступінь доктора філософії, мистецтв чи наук.

Любомира Мандзій підкреслила, що усі педагогічні працівники мають отримувати гарантовану середню заробітну плату під час карантину.

Також Мандзій наголосила, що листом МОН було повідомлено, що структура навчального року зберігається, і якщо цього тижня в школі передбачені канікули, то варто обмежити проведення дистанційних занять.