Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Припинення повноважень деяких депутатів, звернення до “Ірпіньводоканалу”, звільнення від орендної плати…

1 хвилина на читання

У Блиставиці відбулося виїзне пленарне засідання Бучанської міської ради, яке провів міський голова Анатолій Федорук.

На початку учасники сесії підтримали дострокове припинення повноважень депутата БМР VII скликання Сотнікова Олега Леонідовича, обраного від політичної партії Всеукраїнське об’єднання Батьківщина. Відповідне рішення Олег Сотніков зробив у зв’язку із тим, що він увійшов до складу Київської обласної ради.

Після оголошення результатів голосування тепер уже обласний депутат подякував своїм виборцям, а також колегам за спільну співпрацю.

Також за власним бажанням склав повноваження Окоєв І.М., обраний від Всеукраїнського об’єднання Свобода.

У порядку денному пленарного засідання було питання про роботу КП “Ірпіньводоканал” щодо покращення стану водоканалізаційного господарства Бучі. Але представники КП відмовилися прийняти участь у сесії, посилаючись на карантин.

Бучанський міський голова Анатолій Федорук зазначив:

– Питання не лише переноситься згідно рішення БМР, а і до “Ірпіньводоканалу” буде направлений лист-звернення, адже є неприпустимим таке байдуже відношення підприємства, що забезпечує одну із важливих ділянок життєдіяльності суспільства, особливо під час введення надзвичайної ситуації.

Учасники засідання підтримали міського голову.

Депутати проголосували «Так» за проєкт рішення про звільнення орендарів від орендної плати за користування майном комунальної власності на період дії протиепідемічних обмежувальних заходів. Як пояснив перший заступник Бучанського міського голови Тарас Шаправський, це рішення базується на прийнятому Верховною радою України законі та відповідної рекомендації Асоціації міст України.

Тож звільняються від орендної плати комунального майна:
  • – об’єкти, що розташовані у діючих закладах освіти;
  • – об’єкти, де надаються побутові послуги населенню (перукарні, салони краси, майстерні з ремонту одягу та взуття, і т.п.);
  • – об’єкти торгівлі непродовольчими товарами (окрім АЗС і аптек);
  • – комерційні об’єкти, що здійснюють діяльність у сфері ресторанного господарства та господарського харчування;
  • – об’єкти для розміщення дитячих студій та гуртків.

Ще близько 100 питань опрацювали депутати.

Наприкінці Анатолій Федорук повідомив присутнім, що напередодні відбулася робоча нарада представників Нацполіції і органів місцевого самоврядування, і зараз є тенденція до зростання кількості правопорушень.

Дуже добре, що ми надали підтримку громадським організаціям, таким як Бучанська варта, які допомагають поліції та нацгвардії забезпечувати охорону правопорядку, – зазначив Анатолій Федорук. –  Бажаючі можуть долучитися до цих заходів.