Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Від серця до серця

1 хвилина на читання

Дуже важливо наповнити серця наших дітей не тільки знаннями, а й добротою, співчуттям та любов’ю до ближнього. Саме це мали на меті викладачі та керівництво Бучанської школи № 5, організовуючи благодійний захід, який вже давно вийшов за межі нашої об’єднаної територіальної громади.

Заступник директора школи з навчально-виховної роботи в початкових класах, спеціаліст вищої категорії Оксана Сімороз поділилася історією зародження «Від серця до серця»:

– Була ідея створити до Різдва захід, який би зацікавив кожну дитину. Ми запропонували класним колективам взяти участь у проєкті «Від серця до серця». Кожен клас мав знайти собі справу, яка б мала позитивний вихід, – із захопленням розповідає Оксана Вікторівна. – Однак даний задум, несподівано для всіх набув широкого значення. Батьки учнів з радістю долучилися та з ентузіазмом взялися за втілення у реальність добрих справ.

– Тому ця благодійна акція не обмежилася Різдвяними святами, а продовжується й нині, – пояснює заступник директора. – Насправді добрих справ було так багато, що всіх і не злічити. До Бучанської громадської організації інвалідів «Відгук» для дітей-інвалідів та багатодітних родин завезено іграшки, дитячий та дорослий одяг. Передали канцтовари для діток, які працюють за проєктом «Школа самостійності». Потурбувалися про корм для пташок та собак, якого вистачить на весь зимовий період. Учні грошей у батьків не просили, а зібрали макулатуру близько 300 кілограмів. Отримані кошти перерахували юній бучанці, яка зараз бореться з тяжкою хворобою.

Найбільшу роль у проведенні цього заходу Оксана Вікторівна відводить батькам школярів, які проявили справжню доброту, чуйність, людяність та любов… Вони своїм власним прикладом показали дітям, як важливо підтримувати один одного у скрутну хвилину, як легко та приємно робити добрі вчинки:

– Хочу висловити подяку всім дорослим, хто брав участь у нашому проєкті. Це неймовірно добрі, активні та креативні люди, без яких наш задум не вдався б на тому рівні, який ми маємо. Їхній запал передався дітям, які з такою любов’ю та азартом втілювали ідеї в реальність.

Таки дійсно, жодна дитина чи дорослий не змогли залишитися осторонь. Всі молодші класи долучилися до доброї справи втіливши у життя власні задуми:

Клас 1 А, 1 Ж– Зібрали та відправили речі для дітей інвалідів Бучі;

Клас 1 Б, 1 Г – Посилки та малюнки в ООС;

Клас 1 В, 1 Є, 2 А, 2 В – Годівнички для пташок;

Клас 1 Д, 1 З, 3 В – Корм для собак в притулок;

Клас 1 Е – Книги в бібліотеку;

Клас 2 Б, 2 Г – Речі та іграшки для Боярського дитячого будинку;

Клас 2 Д, 4 Б – Збирали речі для малозабезпеченої сім’ї;

Клас 2 Є – Передали речі для малозабезпеченої сім’ї зі Львова;

Клас 2 Ж – Речі для будинку пристарілих в Бородянці;

Клас 3 А – Здали макулатуру. Зібрані кошти передали онкохворій дівчинці з Бучі;

Клас 3 Б – Кошти для онкохворої дівчинки;

Клас 3 Д – Провідували онкохвору дівчинку;

Клас 4 А – Збирали кошти для сім’ї загиблого воїна АТО;

Клас 4 В – Підготували подарунки та сюрпризи для діток садочка «Горобинка» та завітали до малят у гості;

Клас 4 Д – Передали подарунки для дітей з дитячого будинку у Ворзелі.

Вікторія Нечипоренко, практичний психолог школи №5 пояснила:

– Це дуже важливий проєкт не тільки у виховному плані, а й у плані саморозвитку дітей. Адже зрозуміти почуття іншої дитини, яка потребує того ж одягу, книжечки або іграшки, коли в тебе це все є, дуже непросто. Однак діти ділилися своїми улюбленими речами усвідомлюючи, що комусь вони потрібніші.  

Коли знайомишся із великими справами цих маленьких, але таких щедрих дітей, то відчуваєш, як серце наповнюється вдячністю за все те добро, що вони зробили.