Лютий 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
02.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Приклад для наслідування

1 хвилина на читання


Ця розповідь про жінок, які займаються скандинавською ходьбою, надихає, навчає та викликає гордість та повагу до активних людей. Хочеться розповісти вам, дорогі наші читачі, про неймовірних бучанок: веселих, спортивних та заповзятих.


Ми разом тренувалися на стадіоні «Ювілейний» і я, спостерігаючи за ними, не втрималася та познайомилася.


Ольга Селіванова, найсміливіша зі спортсменок, розповіла про їхнє спільне захоплення – скандинавську ходьбу:

Ольга Селіванова


– Нас невеличка група жінок, від 56 до 65 років. А є пані, яким майже 80 років. Ми – однодумці, займаємося цим дуже корисним для здоров’я видом спорту вже два роки, – захоплено розповідала Ольга Селіванова. – Живемо на просторах Бучі, але в різних її куточках (сміється). А познайомилися в 2014 році, коли разом ходили займатися в один фітнесклуб.


Скандинавська ходьба – це вид фізичної активності, у якій певна методика занять і техніка ходьби з використанням спеціальних палиць, схожих на лижні.

Під час ходьби з палицями задіяні фактично всі м’язи верхньої частини корпусу. Цей вид фізкультури підвищує витривалість, повертає рухливість, що необхідно людям із проблемами здоров`я.


Унікальність методу полягає також у тому, що під час занять хребет і колінні суглоби отримують мінімальне навантаження. Завдяки цьому скандинавська ходьба підходить для літніх людей як щоденний фітнес та людям із граничним перевищенням ваги, яким заборонені активні фізичні вправи.


Ми легко тримаємо «стійку» та «берізку». М’язи треновані та в чудовій формі, – запевняє спортсменка. – Я буває гостюю у дітей днів 10-14, а потім відчуваю себе закам’янілою. Ми намагаємося займатися чотири рази на тиждень по 8 кругів на «Ювілейному». А влітку ходимо в парк «Чудо», який всі називають Олівці (сміється, ред.). Там робимо 10 кружків навколо парку. Адже на стадіоні надто сонячно. Також тренуємося на тренажерах. І двічі на тиждень займаємося фітнесом. Ми без спорту вже жити не можемо!