Лютий 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Українське село. Рубрика: «Плани на вихідні дні»

1 хвилина на читання
Сьогодні п’ятниця, тому саме час вирішити як провести вихідні. Журналісти “БН” радіють снігу на вулиці, тому хочуть щоб ваші вихідні дні наповнились зимовою казкою. Беріть дітей та гайда на свіже повітря.

Українське село це етно-комплекс, який знаходиться в Київській області недалеко від села Бузова біля траси Київ-Житомир за 15 км від Києва. Досить затишний церковно-етнографічний комплекс із цікавими спорудами та інтер’єром в українському національному стилі.

 Головною метою створення Етнографічного комплексу “Українське село” є прагнення відродження у пересічного українця любові до свого українського духовного коріння. Комплекс створений для того щоб кожна людина, якій не байдуже, якого вона роду і де вона живе, на власні очі пізнала велич і красу Української землі та її народу. Прийшовши до Українського села ви згадаєте своє коріння та ким ви є насправді.

Українське село» поділено на три зони.

Перша зона – церковна, з діючим храмом Святого Димитрія Солунського. З цього храму і розпочалося будівництво всього комплексу. Недалеко розташований грот Ікони Божої Матері «Життєдайний джерело».

Друга зона комплексу – це етнографічний музей. За головні визначні пам’ятки музею є хати шести історико-культурних регіонів України: Поділ, Середня Наддніпрянщина, Слобожанщина, Полісся, Карпати і Південь. Оглянути всі старовинні хати можна і зовні, і всередині.

Третя зона – Розташовуються тут також готель, колиба, сувенірний магазин з різними виробами з натуральних матеріалів.

Посередині території – невелика романтичне озеро в плавучих рослинах і очеретах, з рибками і качками. На глибині плавають метрові представники чотирьох різних видів осетрових. Всюди багато альтанок, лавок, столиків, будиночків з мангалами і рукомийники, а одна альтанка розташована практично в центрі озера.

Спеціально для дітей на території «Українського села» оформлені дитячі майданчики і маленький зоопарк з козами, поросятами, вівцями, кроликами, домашніми птахами. Особливо дітей радує те, що можна погодувати всіх цих тварин.

В етнографічному парку-музеї регулярно проводяться виставки сучасних рукодільниць і ремісників, різноманітні етнопразднікі та фестивалі за участю фольклорних колективів, майстер-класи з народних ремесел.

Якщо немає власного автомобіля, найзручніше в «Українське село» буде доїхати на рейсовому автобусі від київської станції метро «Святошин».