Січень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
23.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Цікавий позашкільний світ

1 хвилина на читання

Всі батьки бажають аби їх дитина росла всебічно розвиненою, мала значні успіхи не тільки в школі, але й в позашкільному житті. Але коли приходить момент вирішувати й обирати напрямок розвитку малечі та заклад, який для цього найкраще підходить, то багато хто з дорослих губиться. Тому саме ця інформація може стати в пригоді дбайливим татусям та мамам.

Особливостями Центру позашкільної роботи поділився з кореспондентами «БН» керівник Андрій Куцевалов.

Бучанський Центр позашкільної роботи – це комплексний позашкільний заклад відділу освіти Бучанської міської ради, який займається гуртковою роботою.

Кожна дитина, від 5 до 18 років, яка має бажання займатися улюбленою справою, може записатися та відвідувати гурток у вільний час.

Адже не зважаю на те, що наразі учні навчаються в дві зміни, в Центрі позашкільної роботи врахували цей факт та згуртували розклад так, щоб дітям було зручно поєднувати науку в школі та дозвілля. Конкурс в гурткові групи проводиться весь вересень, тому визначившись з напрямком, можна сміливо писати заяву звернувшись до керівника обраного гурточка.  Основні напрямки для розвитку молоді, які діють в Центрі це художньо-естетичний, науково-технічний, туристсько-краєзнавчий, гуманітарний, дослідницько-експериментальний. Тому чим би ваше маля не цікавилось, ви обов’язково знайдете саме те заняття, яке йому до душі.

– На даний час в Центрі займається 760 вихованців, різних вікових категорій та рівнів підготовки, – розповідає Андрій Володимирович. – Є багато обдарованих дітей, які мають талант в конкретній справі, і їх особливі роботи беруть участь у конкурсах міського, обласного, а потім і Всеукраїнського значення. Тобто, якщо дитина обдарована, то ми її залучаємо до даних проектів. Також вихованці беруть участь у багатьох інших заходах – це виставки, концерти, фестивалі, – зазначає керівник Центру.

Гуртки діють на базі Центру ПР, шкіл №3 та №4, гімназії, школи Блиставиці, Гаврилівки та Луб’янки. Тобто охоплюється майже вся об’єднана територіальна громада.

Окрім занять, керівники гуртків проводять з дітьми інші заходи, не гурткової роботи. Приміром, дітлахи мають можливість продивлятися фільми, мультфільми. Заклад співпрацює з молодіжною радою, які проводять багато своїх цікавих заходів.

Хочеться відмітити, що викладачі гурткової роботи дуже креативні та творчі люди. В Центрі не має куточка, де б не були висвітлені роботи дітей за їх ідеями. Даний заклад – це дійсно осередок творчості та любові до мистецтва. Тут діти на очах дорослішають, вбираючи в себе впевненість у собі, самостійність, відповідальність, любов до матінки природи та Батьківщини.