Квітень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Натуральні яскраві барвники для крашанок

1 хвилина на читання



Для того аби крашанки були яскравими та безпечними, особливо для дітей, важливо використовувати натуральні барвники.

Також, слід враховувати, що для того аби крашанки мали забарвлення вибраного кольору, варто вибирати білі яйця.

Найбільш натуральний барвник, який використовували ще наші бабусі та прабабусі – це лушпиння із цибулі. Можна досягти різних відтінків кольору, починаючи від темно-коричневого, жовтого до яскраво-червоного. Колір крашанки буде залежати від концентрації замочуваного лушпиння. Чим темніший колір цибулиння, тим, звичайно, темнішого кольору буде поварбоване яєчко.

Концентрований відвар шпинату, кропиви та петрушки допоможе отримати насичений зелений колір. Без сумніву, крашанки цього відтінку стануть справжньою окрасою святкового столу та потішать не тільки дітей, але й дорослих.

Паприка теж стане в пригоді. Адже з її допомогою можна отримати неперевершений помаранчевий колір. Для цього потрібно лише проварити на протязі 10 хвилин 2 столові ложки паприки з 2 склянками води. Відварені у цьому розчині яйця будуть мати яскравий святковий вигляд та доповнять корзинку кольорових крашанок.

Для того аби отримати синій чи фіолетовий колір, використайте чорницю. Проваривши яєчка у відварі з 200 грамів чорниці та 0,5 літра води, не спішіть виймати їх з окропу. Варто дати крашанкам час полежати декілька годин в чорничній фарбі, для закріплення ефекту.

За тією ж самою рецептурою використовуйте властивості корисних овочів, фруктів та спецій. Зокрема для рожевого кольору- буряк, для лавандового – виноградний сік з червоного винограду, для позолоченого кольору підійде куркума.

Щоб ваші крашанки були не тільки яскравими, але й оригінальними, добавте в декор трішки різноманітності. Приміром, вирізані з паперу фігурки – листочки, квіточки, приклеєні до яйця перед фарбуванням, привнесуть особливий настрій всій родині. Адже долучивши до декорування крашанок малечу, ви зробите для них свято Великодня незабутнім та по- справжньому сімейним.