Червень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Буча-Кашкайш: підписано меморандум між муніципалітетами

1 хвилина на читання

– Прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта був з офіційним візитом в Україні та Бучі, мені не вдалося доєднатися до членів делегації,- розпочав зустрі в онлайн форматі Президент Кашкайшу Карлуш Каррейраш.- Але сьогоднішня подія відкриває нові можливості для подальшої співпраці.

Частинка Бучі є в Португалії, а тому вдячний за ініціативу не лише зустріти тих, хто через війну залишив домівки і проживає у чудовому місті, а й за те, що у складний час ви надали гуманітарну допомогу, започатковуєте дружні відносини,- наголосив під час розмови з зарубіжним колегою Бучанський міський голова Анатолій Федорук і запросив відвідати місто, обговорити спільно подальші напрямки співпраці.

Влада і жителі європейського міста допоможуть Бучанській громаді у відбудові одного із освітніх закладів: заради дітей і їхнього майбутнього у вільній, європейській Україні триває ця війна.

23 червня у Кашкайші проходитиме фестиваль українських виконавців, делегацію із Бучі запросили долучитися. Проте Анатолій Федорук запевнив у тому, що ми обов’язково зустрінемося після перемоги, яка обовязково невдовзі буде.

Не таку історію писали у громаді,- підсумував Анатолій Петрович.- Але ми витримаємо випробовування, будемо жити, відбудовувати і перемагати, а співпраця надихає жителів, аби ми були міцнішими.

Кашкайш, вірний своїй гуманістичній традиції та принципам універсалізму, як і в інших конфліктах у минулому, без вагань став на сторону свободи – проти гноблення, на сторону демократії – проти тиранії, на сторону прав людини – проти насильства, будучи з самого початку на боці українського народу та поряд з усіма, хто страждає від цієї війни.

Роботу планується розпочати з дослідження потреб міста Буча щодо технічної підтримки, яка дозволить відновити Бучу та зробити її більш конкурентоспроможною.

Обидва міста мають намір і надалі поглиблювати культурні відносини та співпрацю в галузі освіти, охорони здоров’я та інших сферах.