Грудень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Яку м’ясну страву приготувати на новорічний стіл

1 хвилина на читання

Відомий кухар Євген Клопотенко ділитися з українцями смачними рецептами новорічних страв. Адже дуже хоче, щоб все у вас було смачно.

«Агов, Новий рік майже завтра. Вже треба вирішувати, що готувати. Бо знаю я вас: залишите все на останній день, а потім будете панікувати.» – сміється Євген.

М’ЯСНИЙ РУЛЕТ З ЯГОДАМИ В ДУХОВЦІ

«Ідея такого рулету у мене з’явилася, коли я розробляв меню для одного ресторану. – розповідає кухар.-  Потрібно було створити щось оригінальне для великої компанії. Я вирішив, що м’ясний рулет в такому випадку – ідеальний варіант. Але щоб він вийшов не нудним, оригінальним і наповненим смаком, крім звичних спецій я додав до м’яса ягоди кизилу і чорнобривці. Вийшло просто божевільне поєднання смаків і чудовий аромат. Обов’язково спробуйте приготувати такий рулет. Пам’ятайте, що тут можна експериментувати – використовувати різні ягоди, наприклад айву, малину або смородину. У не сезон ви можете використовувати заморожені ягоди та розмарин.”

ІНГРЕДІЄНТИ

600 г яловичина (ошийок), 2 шт. веточка укропа, 3 шт. зубчик часнику, 150 г ягоди кизила, 1 ст. л. оливкова олія, по вкусу сіль, перець, 3-4 дрібки чорнобривці

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  • Ошийок зачищаємо від плівок, розрізаємо таким чином, щоб він мав плоску форму, і відбиваємо.
  • Гілочки розмарину протягуємо через м’ясо, рівномірно розподіляємо по шматку м’ясо розчавлений часник, солимо і перчимо.
  • Додаємо зверху кизил, роздавлений руками і пелюстки чорнобривців, звертаємо м’ясо в рулет і скріплюємо кулінарною ниткою або зубочистками.
  • Поливаємо рулет зверху оливковою олією і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин. Важливо не пересушити м’ясо, всередині він повинен залишатися соковитим і рожевим.
  • Такий рулет ідеально подавати з вишневим соусом або гострим соусом чилі. А на гарнір приготуйте картопляне пюре або запечені овочі.

КУРКА З ГАРБУЗОМ І ЦИБУЛЕЮ

«Запечена курка, напевно, найпопулярніше святкове блюдо. Дуже просте і досить не дороге. Я пропоную не вигадувати щось особливе і приготувати курку з гарбузом і цибулею. Як на мене – це ідеальний варіант, коли ви отримуєте відразу і основну страву і гарнір.»

ІНГРЕДІЄНТИ

1 шт. курка, 400 г гарбуз, 300 г цибуля червона, 30 г вершкове масло, за смаком сіль та перець

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  • Духовку розігрійте до 180 градусів. Гарбуз і цибулю очистіть і поріжте великими шматочками. Викладіть в керамічну ємність для запікання, додайте трохи солі і перцю.
  • Зверху викладіть курку, натріть її сіллю і перцем, а потім змастить розм’якшеним вершковим маслом. Зробіть курці невеликий масаж, щоб масло добре вбралося.
  • Відправте курку в духовку на 60 хвилин. Подавайте з гарніром з відвареної картоплі і запечених цибулі і гарбуза.