Липень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
30.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Сплав по Десні: пізнати Україну і випробовувати себе (ФОТО)

1 хвилина на читання

Директор Бучанського центру позашкільної роботи Андрій Куцевалов разом зі своїми колегами-друзями, вихованцями і всіма, хто зважився на не просту, але цікаву авантюру, здійснили неймовірну подорож на катамаранах річкою Десна, а у наступні вихідні збирається сплавитись по Дністру.

Такі спортивно-туристичні розваги виявилися по силі навіть дітям, хоч дорослі й розуміли, що беруть на себе подвійну відповідальність. Та воно того було варте.

Керівник Пластового вишкільного центру Ярослав Храпський був одним із учасників сплаву по Десні й розповів кілька цікавих моментів:

«Зібрались цікава компанія коли дітей було більше ніж дорослих, а це знайте ще та задача, дістатись до кінцевої точки без тактичних втрат. Мандрівка, вийшла досить цікава на пригоди, ділюсь.

Попросив малих помити казани, взяли два прийшли з одним.

– Питаю де казан?

– Ми брали, один, – і кліпають очима.

– Де Казааан, – вже піднімаючи голос, питаю я.

– Ми один випадково пустили по течії і він наче затопився.

Прийшлось разом його виловлювали.

А один чистив часник, і раптово кинув усі зубчики в багаття, я питаю в нього.

– Ти що шаман, навіщо ти спалив увесь часник, відповідь фанатична.

– Я був на нього злий, і вирішив йому помститись за те, що він забрав в мене стільки часу на його чищення.

А один взагалі, намагався замовити доставку піци у Glovo посеред річки, і був дуже засмучений, що туди кур’єри не їздять.

У висновку можу тільки подякувати Андрію Куцевалову, завдяки мандрівці значно підвищив свої психологічні навички роботи із підлітками».

Керівник БЦПР постійно організовує запаморочливі спортивно-туристичні акції. Тож їх учасники вже досконало вивчили всі цікаві маршрути Бучанської громади, спробували свої сили у велопоїздках, у туристичних походах й інтелектуальних іграх. А зараз, у літню пору, спочатку тренувалися на місцевому озері кататися на катамаранах, а тепер підкорюють річки України. Адже у нашій країні є неймовірно красиві місця, яких можна побачити, якщо не побоятися зануритись у природу.

І да, це не просто – так подорожувати. Та бажання здійснити задумане обов’язково допоможе досягнути мети. Ось як зізнається Андрій Куцевалов про ці мандрівки:

«Тут ви зможете отримати біль в руках та спині, відчути себе рабами на галерах… Але заодно в чудовій компанії сплавитись на катамаранах по прекрасному  Дністру. Покупатись у водоспадах, у річці, полазити по печерах, прийняти джакузі в Джуринськосму каскаді, засмагнути на сонечку і в тіні, поїсти гречки і рису, посмакувати мій БОРЩ, зробити крутецькі селфі із Дністровського каньйону, погодувати комарів і отримати шалений заряд для подальшого життя.

Старт з Нижніва, фініш в Залішиках. Фінальний бонус – ресторан Старий млин  Тернополі. Ти пізнаєш Україну і випробуєш себе!» – впевнений Андрій Куцевалов.