Серпень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Розвінчуємо міфи про грудне вигодовування – лікар-педіатр Олена Колесник

1 хвилина на читання

Тиждень корисної інформації про грудне вигодовування від Бучанського центру первинної медико – санітарної допомоги продовжується. Лікар-педіатр центру Колесник Олена Сергіївна підготувала для вас 5 основних міфів.

МІФ : Грудне вигодовування – це боляче.

НАСПРАВДІ – якщо правильно прикладати дитину до грудей, не буде ані тріщин, ані болю. Якщо з’явилися тріщини, потрібно скоригувати техніку прикладання.Молозиво, молоко і слина дитини мають ранозагоювальні властивості.

МІФ : Жінка з маленьким розміром грудей/плоскими сосками не зможе годувати.

НАСПРАВДІ – форма і розмір грудей не впливають на процес лактації. Організм жінки створений для народження і годування дітей.Якщо ваш малюк здоровий, веселий, вивчає світ, набирає вагу, йому вистачає молока.

МІФ : Молоко – це їжа, дитині треба давати пити воду

НАСПРАВДІ – грудне молоко втамовує спрагу. У ньому міститься достатньо рідини для дитини. Тому в перші 6 місяців йому не потрібні вода, соки або чай – навіть в жарку або холодну погоду.

Міф : Треба дотримуватися строгої дієти при грудному вигодовуванні.

НАСПРАВДІ – харчування мами яка годує має бути здоровим та повноцінним, таким же як і під час вагітності. Усе, що добре сприймається організмом мами, можна вживати і при грудному вигодовуванні. І також – свіжі сезонні овочі, фрукти та ягоди вживати можна і треба!

Міф : Якщо мама захворіла, слід негайно припинити ГВ і зціджуватися.

НАСПРАВДІ – якщо мама захворіла на ГРЗ чи ГРИП, годування потрібно продовжувати у звичному режимі. Це навіть корисно, оскільки з грудним молоком дитині потрапляють антитіла, вироблені організмом матері. Підвищена температура у мами не становить небезпеки для дитини і не погіршує якість молока.