Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Правила роботи ресторанів з 5 червня

1 хвилина на читання

Кабмін вирішив послабити карантин в Україні і дозволив з 5 червня відкритися ресторанам і кафе.

МОЗ опублікувало нові правила роботи закладів громадського харчування, які вступлять в силу в рамках послаблення карантину з сьогоднішнього дня.

Зокрема, для ресторанів і кафе з 5 червня встановлюються такі правила:

  • обов’язковий температурний скринінг всіх співробітників перед початком роботи. Якщо температура тіла перевищує 37,2 – співробітник до роботи не допускається;
  • на вході до закладу або поруч з місцем видачі замовлень повинно бути організовано місце для обробки рук антисептиком;
  • біля місць скупчення людей повинна бути нанесена розмітка на підлозі, щоб відвідувачі в черзі дотримувалися відстані не менше 1,5 метра;
  • відстань не менше ніж 1,5 метра між сусідніми столиками і розміщення не більше чотирьох осіб за одним столом (без урахування дітей до 14 років);
  • меню розміщується на вході для безконтактного ознайомлення, або воно повинно бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Дозволяється видача одноразових меню з їх подальшою утилізацією;
  • видача замовлень в багаторазової посуді допускається тільки в тому випадку, якщо її потім можна помити при високій температурі в посудомийній машині;
  • прилади повинні бути в індивідуальних упаковках.

При цьому в ресторанах і кафе заборонять:

  • самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівника ресторану;
  • функціонування дитячих кімнат;
  • проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних заходів за участю понад 10 осіб;
  • приготування їжі на відкритих кухнях;
  • функціонування зон самообслуговування;
  • очікування в черзі (в тому числі і в санвузли) в приміщеннях ресторану.

Адміністрація закладу повинна забезпечити:

  • постійна наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;
  • вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і працівників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і в кінці зміни;
  • централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни з їх подальшою утилізацією.

Відвідувачі ресторанів і кафе повинні дотримуватися таких правил:

  • обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;
  • дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра;
  • заходити і пересуватися по території установи в масці, що прикриває ніс і рот, в той же час сидіти за столом можна без маски.