Травень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Ізраїль заявив про створення пасивної вакцини від коронавірусу

1 хвилина на читання

Міністр оборони Ізраїлю Нафталі Бенет повідомив, що працівники Інституту біологічних досліджень країни змогли розробити вакцину на основі антитіл до коронавірусу SARS-CoV-2.

Наразі вакцина перебуває на стадії отримання патенту й початку укладання контракту на його комерційну розробку, передає Australian Jewish News.

У заяві глави оборонного відомства Ізраїлю уточнюється, дослідницька група лабораторії Ness Ziona проінформувала про виявлення антитіла, яке атакує коронавірус і нейтралізує його в організмі. 

«Я пишаюся працівниками інституту через їхній прорив. Їхня винахідливість і єврейський розум призвели до цього визначного досягнення», — цитує видання Бенета.

Свою заяву глава ізраїльського Міноборони зробив після відвідування Інституту біологічних досліджень. Це установа з обмеженим доступом, яка підпорядковується офісу прем’єр-міністра Ізраїлю.

Також повідомляється, що в квітні IIBR почав тестування свого прототипу вакцини на основі антитіл на гризунах. Крім того, інститут збирає плазму тих, хто одужав від COVID-19, для досліджень.

Проте вчені стверджують, що вакцина надійде в продаж не відразу. До того, як можна буде запустити її масове виробництво, необхідно пройти низку складних і тривалих процедур. Вони можуть зайняти від декількох місяців до декількох років.

Цю вакцину вже протестували на пацюках, клінічні випробування препарату почалися ще в минулому місяці. Зокрема, не зовсім зрозуміло, чи вже випробовувалася вакцина на людях.

Нагадаємо, більш як 70 держав світу працюють над розробленням вакцини від коронавірусу, заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адганом Гебреєсус. За його оцінками, на їхнє виготовлення може піти до 18 місяців.