Вересень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
02.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У ліцеї № 4 Бучі говорили про демократію з представниками Парламенту (ФОТО)

1 хвилина на читання

У Бучанському ліцеї № 4 сьогодні були гості із серця українського парламенту – освітнього центру Верховної ради України.

Вони розповідали, що таке демократія, парламентаризм, як працює найвища законодавча інституція.

Учасники проєкту знайшли сучасні рішення, як цікаво говорити з дітьми різного віку на такі серйозні теми.

З другокласниками

Учнів 2-А класу вони знайомили із Парламентом України і його роботою під час цікавих занять: ліпили з повітряного пластиліну його будівлю, додавали яскравих фарб у тематичну розмальовку, розгадували кросворд. Приємно, що наші маленькі члени суспільство вже трохи знають про Верховну Раду України. А також переймаються допомогою Збройним Силам України, про що розповіли гостям.

Восьмі і дев’яті класи

Із учнями старшої школи вже був інший формат: лекція з інтерактивною екскурсією у будівлі ВРУ. За допомогою мобільних телефонів і спеціального застосунку діти приймали участь в обговоренні та відповідали на питання вікторини.

«Мені дуже сподобалася інтерактивність сьогоднішнього івенту, що ми теж беремо участь, а не просто слухаємо лекцію, – зазначив старшокласник Іван».

Заступниця керівника Освітнього центру Верховної ради України Лілія Герасименко розповіла, що на заході вони акцентували, хто такі народні депутати, як ними можна стати: «Адже дітей потрібно мотивувати до змін, які вони творитимуть у нашій державі». Також вона розповіли, як працювати із наявними народними обранцями, щоб учні були обізнані, як ними умовно кажучи користуватися.

«Вони мають розуміти, що все починається з нас. І джерелом влади є народ, а це ми з вами», – додає пані Лілія.

Старшокласниця Марія після заходу погодилася, що ці знання необхідні кожній людині – як відбуваються процеси у Верховній Раді: «Було цікаво дізнатися, як вона сформована, де хто сидить у залі парламенту, як приймають закони».

Представники парламенту наголошують, що інституція відкрита, працює навіть в умовах воєнного стану і бажає дітям давати нові знання й мотивувати їх ставати політиками, депутатами в майбутньому.