Вересень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Пацієнтоорієнтована медицина: з прицілом на майбутнє (ФОТО)

1 хвилина на читання

У Бучі відбулася зустріч медиків у рамках грантового проєкту “Розбудова системи якості, емпатії та розширення послуг в Центрі ПМСД”.

Організатор – Бучанський центр первинної медико-санітарної допомоги. Цього разу у заході взяли участь представники медзакладів із Василькова, Бородянки, Переяслова, Вишгорода, Гостомеля, Макарова, Іванкова, Згурівки та Білої Церкви.

 «Безмежно раді бачити вас, колеги, у нашому місті-герої Буча. Я знаю, що ви потужні у своїх напрямках, маєте гарний потенціал. Впевнена, ми будемо обмінюватися досвідом, бо це є рушійної силою і даватиме чудовий результат», – звернулася Оксана Джам, директорка Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги.

 У фокусі розмови – пацієнтоорієнтованість (шлях до пацієнта). Це головний вектор розвитку первинної медико-санітарної допомоги. Вона й надалі має вибудовуватися таким чином, а саме:

  •  підвищення рівня задоволення пацієнтів,
  • покращення комунікації між клієнтами і медичним персоналом, використовуючи сучасні тенденції і технології,
  • розширення послуг медичного закладу.

Бучанський центр ПМСД поділився своїми досягнення. Впродовж 9 місяців вони реалізували проєкт USAID “Підтримка реформи охорони здоров’я”. Завдяки гранту ЦПМСД зміг обрати вектор розвитку і здійснити свої плани.

 Володимир Єйсман, менеджер з питань розвитку медичних закладів, проєкт USAID “Підтримка реформи охорони здоров’я” розповів, що агентство USAID працює у багатьох країнах. Одна із сфер діяльності – система охорони здоров’я. У цій грантовій програмі взяли участь 14 закладів ПМСД із трьох цільових областей. Хоч відбір був доволі жорсткий, Бучанський центр з цим впорався. 

На сьогодні у центрі функціонують 13 амбулаторій і черговий кабінет. Фахівці центру обслуговують 64 тисячі людей.

«Проєкт дав нам можливість вчитися, змінити розуміння щодо клієнтоспрямування та пацієнтоорієнтованості. А ще виробити спільні цілі та згуртуватися в одну команду», – додала Оксана Джам.

Присутня на заході начальник відділу охорони здоров’я БМР Лариса Матюшенко зазначила, що суспільство визнало: медична допомога – це теж послуга. А на всяку послугу потрібно налаштовувати себе з менеджменту, вміти працювати з клієнтом: «Головне, що зі сторони медичних закладів увага привертається максимально на пацієнта. Він має бути задоволеним. Дуже важливо, що коло споживачів Бучанського закладу первинної допомоги постійно зростає, адже ви багато уваги приділяєте цьому питанню. Впевнена, що ваша робота буде на користь всім клієнтам, а цей захід – всім закладам, які тут присутні».

Заступник Бучанського міського голови Сергій Шепетько, вітаючи передових медиків, наголосив на важливості обміну кращими практиками. Нові прогресивні ідеї, як то стежки здоров’я, виїзні мобільні бригади, організований у парку ярмарок здоров’я, консультації провідних фахівців допомагають місцевим мешканням покращувати власне самопочуття, а відтак – життя.

«Ваша потужна команда постійно впроваджує нові практики і прагне удосконалення. Ви є лідерами думок нашої громади», – підкреслив Сергій Анатолійович.