Серпень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Покращення молодіжних ініціатив і розвитку міста – зміни у діяльності Молодіжної ради Бучі

Мета: посилення впливу молоді на розвиток міста і покращення громади.

Після довгого періоду волонтерства та соціальних проектів молодіжна рада Бучанської громади знову зосередилась над програмними змінами, які спрямовані на розвиток міста. Цього разу вносять зміни до положення про Молодіжну раду, а також ініціюють ухвалення окремого положення про молодіжних радників міського голови. Ці дві ключові ініціативи будуть обговорені на найближчій сесії міської ради.  

Покращення молодіжних ініціатив і розвитку міста – зміни у діяльності Молодіжної ради Бучі

Для організації процесу розробки ініціатив при Молодіжній раді була створена спеціальна робоча група, яка спільно з Українською Асоціацією Молодіжних Рад детально вивчила та напрацювала проєкти цих змін. 2 серпня 2023 року проєкти положень онлайн презентували громаді під час обговорення.

«Один із ключових моментів обговорення на цій презентації, звісно, був пов’язаний із внесенням змін до Положення про Молодіжну Раду. Ці зміни, враховуючи ухвалену Кабміном постанову та власні розробки, мають великий потенціал для посилення впливу молоді на розвиток міста. Однією із суттєвих змін є залучення до складу Молодіжної ради активістів з неформальних організацій та активістів з числа ВПО. Це сприятиме різноманітності поглядів та досвіду, що об’єднає молодь для спільної мети – покращення громади», – розповів керівник молодіжної ради Любомир Джанов.

Також в проєкт положення закладено інноваційну ідею – створення осередків Молодіжної ради у різних населених пунктах громади. Це дасть можливість залучити більше молоді до активної участі у прийнятті рішень на місцевому рівні та сприяти зростанню молодіжних лідерів.

Ще однією важливою пропозицією є створення окремого положення про молодіжних радників міського голови. Цей крок спрямований на забезпечення активної участі молоді в прийнятті стратегічних рішень міста. Важливість голосу молоді в розвитку міста найкраще підкреслюється через цю нову ініціативу.

Як зазначив Любомир Джанов, що із представником Проектного офісу громади також обговорили ці проєкти. Співпраця з ним відкриває нові можливості для отримання грантових коштів, що стане запорукою реалізації молодіжних ініціатив та програм на користь громади.

«Але це лише перший крок на шляху до реалізації запропонованих ініціатив. Далі, після розробки проєкту рішення, чекатимемо  голосування на сесії міської ради, яка відбудеться вже 9 серпня. Підтримка депутатського корпусу наблизить Молодіжну раду до фінального етапу – впровадження змін, які стануть кроком до посилення молодіжних ініціатив у нашому місті», – додав він.