Серпень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Творчий вечір видатної артистки – Галини Яблонської – у Бучі (ФОТО)

1 хвилина на читання

Сьогодні на сцені Центрального будинку культури Бучі була Посол Миру, актриса Національного академічного драматичного театру І. Франка, народна артистка України, член Національної спілки театральних діячів України Галина Гілярівна Яблонська.

Це була програма-спомин про життя і діяльність.

Пані Галина майже 80 років виступає на сцені, за що занесена у Книгу рекордів України як актриса, що має найбільший стаж роботи.

Ця неймовірно сильна, творча, талановита жінка у житті не лише виступала на сцені, а і допомагала військовим, вела громадську діяльність та несла українську творчість до кожного.

У перший рік Незалежності України – у 1992-му Галина Яблонська очолила створену ініціативними жінками Міжнародну лігу “Матері і сестри – молоді України”, які несли в нашу армію українське слово і пісню.

А ще згадала випадок, як у другу світову війну відправила посилку на фронт із гуманітаркою та листом із власним віршом. З плином часу її знайшов чоловік, який із вдячністю сказав: “Ваш лист мене врятував. Я завжди носив його у кишені біля серця. І залишився живим і неушкодженим”.

Рідний батько Галини Гілярівни був військовим і репресованим. І лише з плином багатьох років жінка дізналася правду про рідну людину і просила прощення у батька, що вважала його ворогом.

Разом із Галиною Яблонською подарувала глядачам свою творчість її учениця Алла Власик.

У Київ в Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка Галину Яблонську запросили за її неймовірний талант. Перша роль – Галя в “Назар і Стодоля”.

Артистка розповіла про неймовірних, гарних колег, й інших – недоброзичливих. Про інтриги у театрі,  про тяжкі часи, стійкість і відсутність злоби, радості і неземне, але нещасливе кохання.

“Це було випробування, яке мені Бог послав, щоб піднятися на вищій рівень розвитку”.

Ця мудра жінка, яка має за плечима величезний багаж досвіду, впевнена, що раз Бог дав нам тяжке випробування війною, то і обов’язково дасть Україні розвиток і щасливе майбутнє.

Кожен із присутніх сьогодні помолодшав на багато років завдяки зустрічі із великою артисткою Галиною Яблонською.

На згадку про вечір колектив Центрального будинку культури Бучі подарував пані Галині керамічну щойно створену тарілочку із написом: “З любов’ю від нескореної Бучі”.