Квітень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Лише у МВС зрозумів, що купив фальшивий номерний знак для авто

1 хвилина на читання

До одного із  сервісних центрів МВС звернувся клієнт, аби присвоїти індивідуальний номерний знак своїй автівці. Він зареєструвався в електронну чергу, надав усі документи і дістав той самий номерний знак, який отримав поштою.

От тільки нюанс: неозброєним оком було видно, що знак несправжній і не відповідає ДСТУ. Виявилося, що чоловік замовив його в Інтернеті, однак не через Електронний кабінет водія, а в якійсь приватній «конторі». Ще й заплатив 1500 гривень, що майже вдвічі більше, ніж коштував би подібний індивідуальний номерний знак, замовлений у законний спосіб.

Зрозумівши, в яку халепу втрапив, розгублений клієнт забрав свої «сувенірні номери» і пішов.

Мораль цієї історії проста: не довіряйте шахраям і користуйтеся виключно офіційними сервісами! Тим більше, що омріяний ексклюзивний номерний знак доступний для замовлення онлайн., – коментують у сервісному центрі МВС.

Довідково: індивідуальний номерний знак — це додаток до державного номерного знаку транспортного засобу, який виготовляється за індивідуальним замовленням власника.

Напис на такому знаку є унікальним і не може повторюватись. Тобто,  якщо якийсь номерний знак уже було замовлено і виготовлено раніше, то власнику транспортного засобу варто придумати іншу комбінацію. Онлайн сервіс в Електронному кабінеті водія дозволяє перевірити доступність комбінації літер та цифр.

Напис на індивідуальних номерних знаках для автомобілів може містити від трьох до восьми символів — від трьох до восьми, а напис на індивідуальних номерних знаках для мотоциклів може містити від трьох до шести символів. Тривалість виготовлення комплекту індивідуальних номерних знаків — до 40 днів.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті.