Серпень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
06.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Сьогодні у Синяку відкрили дитсадок “Дивограй” (ФОТО)

Це перший дошкільний заклад, який збудували у цьому старостаті Бучанської громади. Розрахований він на чотири вікових групи, які можуть відвідувати 75 вихованців.

Першими відвідувачами садочку стали малюки і їх батьки. Просторі кімнати із яскравими малюнками і різноманітними іграшками дуже сподобалися майбутнім вихованцям.

«Це знакова і водночас історична подія для всієї Київщини – в умовах війни вдалося відкрити новий дошкільний заклад там, де ще 5 місяців тому орудували окупанти», – сказав Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

На відкриття також завітали гості: заступник керівника апарату Офісу Президента Кирило Тимошенко, голова КОВА Олексій Кулеба.

Будівництво дитячого садочку “Дивограй” розпочато в 2019 році. Мали відкрити у 2022, але завадило повномасштабна агресія рф. І хоч в країні війна, місцева влада за підтримки державної та обласної завершила будівництво і облаштування садочку.

“Ми розуміємо, що йде війна. Ваша громада декілька місяців тому пережила знущання, окупацію військами рф. А сьогодні ми відкриваємо “Дивограй”. Це наша нова реальність: воюємо і продовжуємо жити, будуємо укриття і продовжуємо вчитися.

Ми вільні українці, які пережили серйозні випробування. І тим для нас дорожчий сьогоднішній день”, – сказав Олексій Кулеба.

В о. директора “Дивограй” Марина Єрига запросила гостей до кімнат, що облаштовані яскравими меблями та сучасним обладнанням. Всі групові приміщення пристосовані до занять дітей з особливими потребами.

“Україна живе. Ми прикладемо максимум зусиль, щоб все відбудувати. Ви розумієте, що зараз більшість грошей йде на війну. Та ми не кого не забудемо. Все відновимо”, – зазначив заступник керівника апарату Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Малюки також із задоволенням обстежили територію садочка, де є яскравий і цікавий майданчик із різноманітним спортивним та ігровим приладдям. Розроблений ландшафтний дизайн радує око.

Новий освітній заклад – це також і нові робочі місця для місцевих мешканців, для батьків – можливість працювати на благо громади.