Серпень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
13.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Пам’ять і шана Героям, які загинули за вільну державу (ФОТО)

Сьогодні, у День пам’яті захисників України, Бучанська громада зібралася на Алеях Героїв у Бучі та Ворзелі, щоб віддати шану мужнім воїнам, які віддали своє життя у боротьбі за свободу і незалежність України.

Це дуже велика ціна, яку зі сльозами на очах платить ненька Україна за своє вільне, європейське майбутнє, за право українців жити так, як вони хочуть.

«Ми пам’ятаємо подвиг наших Героїв. Вони не чекали повістки, а добровільно пішли боронити свій дім, місто, країну. І віддали найдорожче – життя, – сказав заступник Бучанського міського голови Сергій Шепетько. – Ми всі пам’ятаємо період окупації, коли російській війська у нас воювали фактично проти мирного населення. 419 загиблих лише у місті Буча, більше 460 по громаді.

Завдяки мужності і героїзму Збройних сил України, територіальної оборони, добровольчих формувань громаду звільнили від агресора. Вічна пам’ять Героям!»

Рашисти воюють проти процвітаючої крани, яка обрала європейський вектор розвитку, а не царизм, тоталітаризм, агресію, які існують в рф.

Дружина і сестра загиблих воїнів Наталія Сабліна, звернулася до присутніх:

– Коли 6 років назад втратила чоловіка, я перший раз запитала  – чому? Три місяці назад втратила ще й брата. Я знову запитала у Бога, стоячи на колінах, чому? Чому виходить так, що у нас забирають найкращих і найрідніших? Тому, що тільки найкращі, найсильніші, найсміливіші можуть йти захищати свою домівку, свою землю. Вони хотіли, щоб ми жили. Хочу подякувати нашим небесним воїнам, адже вони нас зараз оберігають з небес.

Наталія закликала берегти один одного, цінувати те що маєте, і не впускати у серце зло, ненависть, залишатися людьми.

Через кляту війну дружини вчаться виховувати дітей без чоловіка, діти – рости без батька, батьки – жити без синів і доньок. Та ми не зламаємося!

Хвилина мовчання на Алеї Героїв, панахида за загиблими, покладання квітів…

Ми пам’ятаємо! Вічна слава Героям!