Серпень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Співпраця соцслужби і психологів – допомога у старостатах (ФОТО)

Центр соціальних служб Бучі розповів про те, що його спеціалісти разом з командою Центру психологічної допомоги при Бучанській міській раді відвідали старостати нашої громади.

«Починаючи з вересня психологічна допомога буде доступною для всіх жителів громади безпосередньо за місцем проживання. Фахівці Центру психологічної допомоги мають багаторічний досвід роботи з людьми, які постраждали від проявів та наслідків війни», – розповіла заступник начальника Управління соціальної політики Лариса Федорук.

Жителі всієї громади відчули на собі жахи війни, перебували в окупації, а відтак – у постійному стресі. Та не кожен звернеться до фахівця, особливо якщо потрібно їхати за кілька кілометрів.

Спеціалісти двох Центрів – соціального і психологічного організовують виїзди фахівців у всіх старостати, а відтак надання психологічної підтримки дорослим та діткам відбуватиметься на місці – у селах і селищах громади. Робота впроваджується за сприяння Міжнародного медичного корпусу.

На зустрічі з психологами кожний зможе отримати інформацію:

  • що таке психологічна підтримка,
  • чим вона принципово відрізняється від психіатричної допомоги,
  • зрозуміти для себе, які специфічні реакції можуть виникати у людини після перебування в окупації,
  • на які прояви або емоції обов’язково слід звернути увагу для попередження розвитку захворювань.

Окрема увага приділятиметься людям, чиї родичі загинули, зникли безвісти або потрапили до полону.

Інформація про розклад роботи Центру психологічної допомоги при Бучанській міській раді в старостатах буде розміщена додатково.