Серпень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
18.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Анатолій Федорук засудив скандальну доповідь Amnesty International

1 хвилина на читання

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила українські сили у порушенні законів війни.

Очільниця організації Агнес Калламар виступила із так званим «новим дослідженням», заявивши, що українські військові «створюють загрозу цивільному населенню, розміщуючи сили в житлових районах».

Бучанський міський голова Анатолій Федорук засудив звинувачення пані Калламар.

Як міський голова Бучі хочу нагадати пані Каллмар та всім причетним до цього нікчемного документу, що насправді це росія розв’язала в Україні агресивну війну. Також хочу показати, як насправді росіяни розміщували техніку в нашому місті.

Це ранок 24 березня 2022 року, вулиця Центральна. Viacheslav Shramovych нарахував тільки в цьому бучанському дворі 12 російських військових машин, схованих за автомобілями мешканців будинків.

Доповідь Amnesty International не має нічого спільного з нейтральністю, неупередженістю, емпатією та захистом цивільного населення. Вона підтримує сторону зла, є маніпулятивною та сприяє діям країни-агресора.

Саме тому я підписав звернення МБФ “Незламна українська нація» до світової спільноти. Як людина, яка з перших і до останніх днів нападу росіян залишалася в Бучі, я точно знаю, що для захисту цивільного населення Збройні сили України вживають максимум можливих заходів.

Хочу наголосити на наших висновках стосовно доповіді:

  1. Оприлюднене «нове дослідження» панею Агнес Калламар від імені Amnesty International є наклепом із поширенням завідомо неправдивих вигадок та зловмисних тверджень, які ганьблять Збройні сили України і їхню репутацію в очах світової громадськості в брутальній загарбницькій війні з боку російської федерації. А також доповідь співзвучна одному із наративів неправдивої пропаганди росії, що лунає із 2014 року.
  2. Ми засуджуємо опубліковану доповідь очільницею Amnesty International панею Агнес Калламар як однобоку та цілеспрямовану дезінформацію на обвинувачення та очорнення ЗСУ, що стримують російську військову навалу та захищають власне цивільне населення України від злочинного агресора.
  3. Ми засуджуємо геноцид російських воєнних загарбників-терористів та ґвалтівників щодо українського мирного населення в несправедливій війні в Україні.
  4. Ми вимагаємо негайного відсторонення від обов’язків Агнес Калламар як генерального секретаря Amnesty International.
  5. Ми пропонуємо створити міжнародну громадську комісію по розслідуванню «нового дослідження» опублікованого панею Агнес Калламар у своїй скандальній доповіді від 4 серпня 2022 року.
  6. Ми рекомендуємо всесторонньо та об’єктивно перевірити факт свідомого ціленаправленого виправдання російського злочинця-агресора панею Агнес Калламар, Amnesty International та їхні звинувачення ЗСУ, як захисників свого народу та законної території України, через призму вірогідного факту міжнародної корупції.

З повним текстом звернення можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/AmnestyInternational_No

Анатолій Федорук висловив свою надію на те, що правозахисна організація знову “повернеться на бік добра, негайно змінивши керівництво та очистившись від агентів кремля”.