Спрощений рецепт паляниці від Євгена Клопотенка
1 min readВідомий український кухар Євген Клопотенко опублікував, за його словами, рецепт для тих, хто може вимовити назву “паляниця” правильно. Тобто, лише для українців.
Паляниця є нашим сильним комфортом, способом для визначення ворога і моральним знущанням над ним. Тобто і по смаку, і по психології – тупо задоволення. Плюс, ви пишете, що хочете хліба, але в магазинах його зараз немає і потрібен рецепт. Тому у всіх сенсах мій обов‘язок – написати українцям, як готувати паляницю, – зазначив пан Євген.
Рецепт спрощений, без дріжджів, з чотирьох інгредієнтів.
Вам потрібно:
- Борошно – 500г;
- Кисломолочка будь-яка – 400г;
- Сіль – 1 ч.л;
- Сода – 1 ч.л.
Насипаєте у миску борошно, сіль та соду. Добре розмішуєте, щоб сода розійшлася по всьому борошну. Заливаємо ксиломолочкою. Якщо немає кисломолочки, то беріть воду + оцет, щоб погасити соду. Суміш просто перемішуєте, щоб борошно просочилося рідиною, потрібно 1-2 хв. Потім вивалюєте масу на підпилений борошном стіл і робите плоский чотирикутник, який складаєте конвертиком і заокруглюєте. Заміс закінчено. Берете деко з пергаментом, змащуєте олією. Печете 40-45 хвилин при 200 градусах.
Тактична зброя наших військових і відповідь на питання, чому ми з росіянами не брати та маємо різний культурний бекграунд готова. Тому росіянам: нєхєр до нас, українців, лізти, ми чужі один одному. Українцям: смачного, котики. Цьом.