Лютий 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  
18.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Офіс Президента України щодо ситуації на ранок сьогодні

1 хвилина на читання

«Україна не просто вистояла. Вона перемагає», – прокоментував ситуацію на 7:00 ранку радник голови ОП Михайло Подоляк.

Жодної тактичної переваги російська армія не отримала.

Збройні сили Російської Федерації за минулу добу не здобули жодної оперативно-тактичної переваги, що свідчить про те, що Україна перемагає. Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

«Ми розуміли, що сьогоднішня ніч буде тяжкою, бо РФ мала використати й використала всі свої ресурси та резерви, щоб завдати нам у максимальній кількості наших міст максимальних уражень. Відразу скажу, що цього не сталося – ЗСУ разом з Національною поліцією України повністю контролюють всю ситуацію і територію нашої держави», – наголосив він.

На півдні

Як зазначив радник керівника Офісу Президента, на півдні тривають потужні бойові дії в містах Херсон, Миколаїв, Одеса. Цей напрям РФ вважає пріоритетним.

«Вони хотіли там закріпитись, але немає жодного натяку на те, що їм це вдалося», – сказав Михайло Подоляк.

Напрямок Києва

Також, за його словами, пріоритетним для Росії залишається напрямок Києва, адже мета спецоперації РФ – знищення політичного та військового керівництва України.

«Заради цього до міста Києва була спроба стягнути максимальну кількість техніки та сил збройних сил РФ. На цей час можемо сказати таке: і в самому місті, і на околицях міста контрольована ситуація», – розповів радник керівника Офісу Президента.

Радник керівника Офісу Президента зазначив: країна контрольована, і це дуже важливо, адже противник використовує багато дезінформації, щоб українці втратили віру у свою перемогу.